Proiectul (“TMS- Your First Eures Job”) a fost aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015- 31.05.2017 și are ca aplicant principal Serviciul Public de Ocupare din Suedia, iar Agentia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are calitatea de co-aplicant, alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore.

Potrivit INS, aceste obiective se pot realiza prin servicii de consiliere, mediere, recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES. Rezultatul concret în urma aplicării la acest program este plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.

De asemenea, prin intermediul acestui program se poate obţine sprijin financiar pentru o deplasare în străinătate în vederea unui interviu, dar şi pentru formare, recunoaşterea calificărilor sau cheltuielilor de mutare. La programul “ Primul tău loc de muncă” pot participa candidaţi cu diferite niveluri de studii şi/sau experienţă profesională.

Totodată întreprinderile mici şi mijlocii pot solicita prin intermediul programului “Primul tău loc de muncă” sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de formare ale noilor angajaţi, stagiari sau ucenici şi pentru a-i ajuta pe aceştia să se instaleze. Condiţiile de participare şi punctele de contact pot fi găsite accesând adresele: http://ec.europa.eu/eures; http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob

De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani, pot contacta oricare din cele 8 ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare. Informaţii privind aplicaţiile, pot fi găsite accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.phphttp://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html