Samsung Gear S2 are o grosime de doar 11,4mm și un design compact și foarte ușor. Ceasul inteligent are un ecran de 1,2 inch și o rezoluție de 360×360 (302 ppi). Sistemul de operare este Tizen, iar procesorul are 1GHz.

Cu noul smartwatch, utilizatorii pot vedea notificări ale rețelelor sociale sau ale calendarului, e-mailurile, știrile și pot trimite mesaje chiar de la încheitura mâinii. Utilizatorii pot alege dispozitivul Gear S2 cu conexiune 3G, care integrează primul e-SIM din lume cu capacități vocale, pentru efectuarea rapidă a activităților, fără să aibă telefonul mereu aproape de ei.

Ceasul inteligent poate înregistra activitatea 24 de ore pe zi, astfel utilizatorii își pot analiza activitatea zilnică și progresul pe care îl fac. De asemenea, acesta va putea trimite notificări utilizatorilor despre progresul lor sau despre faptul că ar trebui să își continue antrenamentul.

Pentru și mai mult confort, Samsung Gear S2 este echipat cu tehnologie NFC, care permite efectuarea de plăți mobile. Samsung colaborează cu o rețea vastă de parteneri din diferite industrii pentru a-și extinde funcționalitatea accesoriilor smart și pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și folosi ceasul inteligent pe post de cheie la mașină sau la casă sau pentru a-și controla casele smart de la distanță.

Toate aceste funcții sunt completate de o baterie cu durată de viață de 2-3 zile, ce le permite utilizatorilor să rămână conectați, fără a-și face griji că trebuie să își reîncarce dispozitivul zilnic. Acesta se încarcă fără cabluri atunci când este așezat pe dispozitivul de încărcare wireless.

Samsung Gear S2 va fi disponibil în două variante: carcasă și brățară gri sau carcasă argintie și brățară albă. Samsung Gear S2 clasic va fi disponibil cu o carcasă neagră și brățară de piele.