Grupul sud-coreean Samsung Electronics, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a anunţat că va investi 5.400 miliarde woni (4,3 miliarde dolari) până în 2013 în cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii nepoluante.

Astfel, din total, 3.100 miliarde woni vor fi investite în dezvoltarea de produse care afectează mai puţin mediul înconjurător, iar restul în tehnologii economice din punct de vedere al consumului de energie şi modernizarea facilităţilor de producţie, astfel încât acestea să devină mai ecologice, se arată într-un comunicat al grupului.

Samsung Electronics nu a furnizat detalii referitoare la modul de finanţare a acestor iniţiative, însă la finele lunii martie avea lichidităţi de 5.300 miliarde woni.

„Aceste iniţiative ecologice vor acoperi toate operaţiunile noastre, lanţurile de aprovizionare şi ciclurile de viaţă ale produselor Samsung”, a afirmat vicepreşedintele grupului, Yoon-woo Lee.

Programul de ecologizare al Samsung include reducerea cu 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră eliberate de facilităţile de producţie. În plus, grupul vrea să diminueze până în 2013 emisiile indirecte de gaze ale produselor, care vor deveni, totodată, mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Diviziile producătoare de chipuri şi ecrane LCD, mari producători de noxe, vor investi, de asemenea, semnificativ în reducerea poluării.

Guvernul sud-coreean a anunţat, la începutul acestei luni, că va cheltui în următorii cinci ani până la 107.000 miliarde woni, echivalentul a 2% din Produsul Intern Brut anual al statului, în industrii legate de protejarea mediului.

SURSA: Mediafax