Grupul sud-coreean a menţionat că modulele de display, camerele, chipurile de memorie şi alte componente vor fi scoase din telefoanele Galaxy Note urmând a fi vândute sau reciclate.

Tot pentru a reduce risipa, Samsung a pus în vânzare 400.000 de exemplare de telefoane Galaxy Note FE, o versiune recondiţionată a Galaxy Note 7, în Coreea de Sud. Galaxy Note FE au o baterie cu capacitate mai mică pentru a răspunde la îngrijorările privind securitatea telefoanelor Galaxy Note 7.

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri a decis în luna octombrie a anului precedent, la două luni de la lansarea pe piaţă a telefonului Galaxy Note 7, să oprească producţia şi vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte care puteau produce o explozie. De asemenea, Samsung a cerut tuturor celor care deţin o "phableta" (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă n.r.) Galaxy Note 7 să înceteze imediat să o utilizeze.

Criza Galaxy Note 7 a fost unul dintre cele mai costisitoare scandaluri din istoria companiei Samsung, costând compania peste cinci miliarde de dolari. Companiile aeriene au interzis accesul la bord al pasagerilor care utilizau Galaxy Note 7 şi milioane de exemplare din acest telefon au fost returnate producătorului.