Lentilele de contact inteligente sunt prevăzute cu cameră foto, display şi cu o serie de senzori sofisticaţi care pot controla anumite funcţii prin simpla clipire. Conceptul de design prespune existenţa unui smartphone conectat wireless la lentile care să îndeplinească o parte din funcţii.

Cererea de brevet a fost depusă încă din septembrie 2014, dar abia recent a fost făcută publică. Aceasta cuprinde câteva ilustraţii ale lentilelor, pe care le puteţi vedea mai jos.

Nu este însă precizat dacă patentul a fost aprobat şi, de cele mai multe ori, obţinerea brevetului nu garantează faptul că produsul va ajunge pe piaţă. Este o strategie folosită de companii, menită să împiedice firmele rivale să pună în practică o idee similară. Google are deja două brevete asemănătoare care nu au produs nici un efect de doi ani. În orice caz, din punct de vedere tehnologic, anunţul este palpitant şi demonstrează că viitoarele dispozitive vor fi extrem de sofisticate. Şi că, probabil, nepoţii noştri vor râde de cei care încă folosesc un smartphone care nu este fixat sub pleoape. RADOR