Omnia W are un ecran de 3,7 inci SuperAMOLED, un procesor de 1,4 Ghz, cameră foto de 5MP şi 512MB(RAM) + 8GB memorie internă.

Windows Phone a fost dezvoltat pentru a oferi smartphone-uri intuitive, inteligente și conectate social. Cele șase aplicații Microsoft specializate oferă un conținut interesant și o experiență de comunicare inedită. Windows Phone People Hub integrează rețele sociale: Windows Live, Facebook, Twitter și LinkedIn, pentru ca utilizatorii să fie mereu conectați la comunitățile cărora le aparțin.

Office Hub oferă productivitate sporită în mișcare și include acces la Windows Live Sky Drive, ce pune la dispoziție 25GB pentru stocarea și accesarea ușoară a documentelor și fișierelor media. Utilizatorii pot crea și edita documente prin intermediul versiunilor mobile de Microsoft Office Excel, Word și PowerPoint, dar pot utiliza și One Note, o platformă creată pentru luarea de notițe, ce permite partajarea și stocarea convenabilă a memo-urilor vocale, imagilinor și notițelor în format de text.

Accesul fără cusur la divertisment se datorează integrării unui Picture Hub, Music & Video Hub – furnizat de Microsoft Zune – și Game Hub, ce oferă experiențe de gaming social de ultimă oră prin intermediul Xbox live. Această interfață permite jucătorilor să discute prin chat chiar în timpul jocului.

Utilizatorii pot rămâne la zi cu cele mai recente știri și evenimente prin intermediul aplicației Now 2.0, ce oferă informații la minut în ceea ce privește afacerile, bursa de valori sau vremea. RSS Time permite downlodarea pe dispozitiv și citirea feed-urilor RSS pentru ziare, reviste și bloguri într-un format comod și digerabil; articolele de interes pot fi împărtășite instantaneu prin email sau prin Facebook.

Dispozitivul oferă integrare optimizată a rețelelor sociale, prin adăugarea rețelelor Twitter și LinkedIn în interfața lui Omnia W, pe lângă Facebook. Astfel, fotografiile și videoclipurile pot fi împărtășite instantaneu pe o varietate de rețele sociale, fără complicații.

Omnia W va fi disponibil pe piață de la sfârșitul lui octombrie în Italia și, treptat, la nivel global, inclusiv în restul Europei, în CIS, America Latină, Africa, Asia de Sud și Sud-Vest.