"Samsung GALAXY S III redefineşte modul în care interacționăm cu smartphone-urile, oferind o experiență de utilizare intuitivă, pentru a face viața de zi cu zi mai ușoară. GALAXY S III poate citi gesturile utilizatorilor, răspunzând la fiecare comandă, fără a fi nevoie să îi atingem ecranul", a declarat Sorin Manea, Telecom Division Manager, în cadrul Samsung Electronics România.

Display-ul HD Super AMOLED de 4,8 inch promite o experiență de vizualizare vie și oferă un format de vizualizare mai larg, 16:9. Pentru o conectivitate mai rapidă, GALAXY S III oferă Wi-Fi Channel Bonding, ce dublează lățimea de bandă prin Wi-Fi. În plus, cu ajutorul unei tehnologii NFC (Near Field Communications) avansate, GALAXY S III permite realizarea de plăți mobile.

GALAXY S III suportă o gamă largă de funcții adiționale, ce sporesc performanța și experiența de utilizare în moduri cu totul noi. Dispozitivul încorporează „Pop up play”, o funcție ce oferă posibilitatea redării unui videoclip oriunde pe ecran, în timpul rulării altor programe. Camera de 8MP are o viteză a obturatorului cu lag zero, ce permite captarea obiectelor aflate în mișcare fără decalaj și încorporează funcțiile „Burst shot”, ce captează 20 de cadre continuu, și „Best photo”, ce selectează cea mai bună fotografie dintr-o secvență de opt cadre captate continuu. Videoclipurile HD pot fi înregistrate chiar și cu camera frontală de 1,9MP, în timp ce iluminarea laterală superioară elimină neclaritatea din fotografii, chiar și în lumină slabă.

GALAXY S III poate detecta trăsăturile feţei, vocea și gesturile și se adaptează la utilizatorul individual. Prin intermediul funcției „Smart stay”, GALAXY S III reacționează la privirea utilizatorului – de la citirea unor ebook-uri la navigare web – prin detectarea poziției feței cu ajutorul camerei frontale. În plus, menține o luminozitate ridicată a ecranului, pentru o vizualizare optimă a conținutului.

Interfața pentru limbaj, „S Voice”, permite telefonului să asculte și să răspundă la comenzile utilizatorilor, oferind în același timp funcții puternice pentru controlul dispozitivului. Puteți folosi S Voice și pentru a reda cântecele favorite, pentru a verifica starea vremii, trimite mesaje text și apela un contact din agendă, organiza orarul, sau lansa automat camera și realiza o căutare personalizată pe web.

O altă noutate disponibilă pe GALAXY S III este recunoașterea mișcărilor. Spre exemplu, dacă scrii cuiva un mesaj, dar te răzgândești și te decizi să îl suni, trebuie doar să ridici telefonul la ureche, iar „Direct call” va forma numărul. Cu ajutorul funcției „Smart alert”, telefonul va vibra pentru a anunța utilizatorii referitor la apeluri pierdute sau mesaje atunci când este folosit după o perioadă de repaus.

„S Beam” de pe Samsung GALAXY S III aduce o îmbunătățire serviciului Android™ Beam, ce permite partajarea de conținut multimedia prin simpla atingere a altui GALAXY S III, chiar și fără semnal de rețea sau Wi-Fi. Funcția „Buddy photo share” permite un share simultan al fotografiilor cu toți prietenii care se află în poză, direct din cameră sau din galeria foto, într-un mod extraordinar de simplu.

„AllShare Play” poate fi utilizat pentru  share instantaneu de muzică, imagini, clipuri și documente, între GALAXY S III și dispozitive care suportă această funcție, indiferent de distanța dintre ele. De asemenea, AllShare Play încorporează și funcția „Group Cast” ce permite împărtăşirea conţinutul ecranului tău către mai mulți prieteni pe aceeași rețea Wi-Fi; într-un document poți scrie comentarii și realiza schimbări simultan cu colegii, prin sharing în timp real pe dispozitivul personal.

Samsung GALAXY S III poat fi achiziționat din magazinele partenere Samsung începând cu sfârşitul lunii mai.