În baza analizei asupra imaginii pieței totale (TAM), Samsung si Apple au consumat împreună semiconductori în valoare de 45,3 miliarde de dolari in 2012, înregistrand o creștere de 7.9 miliarde dolari faţă de 2011, ceea ce reprezintă 15 la sută din cererea totală de semiconductori, în timp ce piața totală a scăzut cu 3 la sută per ansamblu.

Piaţa de PC-uri a reprezentat în continuare cel mai mare sector cu cerere de cip-uri, dar PC-urile desktop și mobile nu se mai vand bine, iar interesul consumatorilor s-a mutat catre noi echipamente de calcul mobile, precum smartphone-uri și tablet. Această schimbare a determinat o scădere semnificativă a cererii de semiconductori în 2012, aşa cum conținutul semiconductorilor de un smartphone sau o tabletă este mult mai mic decât cel al unui PC".

Primele 10 companii au cumulat în 2012 cererea de semiconductori în valoare de 106.4 miliarde de dolari, reprezentând 36 de procente din veniturile totale ale furnizorilor de semiconductori la nivel mondial, ajungând la 297,6 miliarde de dolari (conform tabelului). Dintre primele 10 companii, cererea Nokia de semiconductoare s-a contractat cel mai mult.