Compania suedeză Volvo, deținută de chinezii de la Geely Automobile, se află în plină desfășurare de forțe pe piața asiatică. Grație ajutorului primit din partea acționarului majoritar, firma a reușit nu numai să obțină acordul autorităților de la Beijing pentru demararea producției în marele stat asiatic ci și banii necesari pentru construirea, în colaborare cu alți parteneri din grupul Geely, a nu mai puțin de trei uzine.
Uzina de asamblare a vehiculelor din Chengdu va funcționa în baza unui acord de licență încheiat cu Geely în iunie, iar primele mașini vor ieși de pe poarta fabricii în trimestrul IV din acest an.
Fabrica din Daqing, unde vor fi asamblate autoturisme, se află încă în construcție iar primele unități „pre-serie” vor deveni realitate până la finalul lui 2013. Uzina va deveni complet operațională în 2014.
La Zhangjiakou, Volvo va construi motoare. Producția va începe în această toamnă și va fi destinată celor două uzine din Chengdu și Daqing. Conform Volvo, toate cele trei uzine vor funcționa după aceleași standarde de calitate ca și fabricile din Europa.