Potrivit datelor agențiilor de turism, staţiunile de pe litoral şi citybreak-urile sunt cele mai căutate. Deşi marea majoritate a turiştilor aleg Bulgaria sau vacanţele sub 100 euro, se remarcă în ultimii ani o nouă categorie de turişti care caută îmbine city break-urile cu litoralul la un preţ mult mai mic decât în plin sezon.

Vacanţa de 1 Mai se planifică de cele mai multe ori cu câteva săptămâni înainte şi ofertele se selectează după preţ în primul rând. Dacă oferim tarife cu 30% mai mici decât în plin sezon românii sunt tentaţi renunţe la Bulgaria, în favoarea unor oferte mai atractive, chiar dacă ceva mai scumpe. Anul acesta am vândut foarte bine sejururile în Roma, Lisabona şi Cipru, în ultimele două putânduse face şi plajă pentru şi vremea va permite. Pentru o astfel de vacanţă bugetul ajunge în jur de 500 euro de persoană”, explică Daniela Dumitrica, Director Marketing Paralela 45.

Un circuit de cinci zile în Roma, transport cu avionul, transfer şi cazare la hotel de patru stele cu mic dejun inclus, însoţitor de grup şi tur ajunge la 389 euro, fără taxe de aeroport incluse. Preţul pachetului este cu aproximativ 25% mai mic decât în plin sezon.  Circuitul la Lisabona include trei nopţi de cazare la hotel de patru stele cu mic dejun inclus, transport cu avionul şi transfer, tur de oraş de jumătate de zi cu autocar şi ghid local în Lisabona precum şi însoţitor român de grup totul la preţul de 420 euro, redus de la 455 euro. Taxele de aeroport nu sunt incluse.
În Cipru ofertele pornesc de la 395 euro pentru un sejur de șapte nopţi cu demipensiune, transport cu avionul şi transfer. Taxele de aeroport nu sunt incluse în tarif.

Alte circuite ocupate în proporţie de 90% până acum, potrivit agenției Paralela 45, sunt cele în Amsterdam şi Helsinki şi Sankt Petersburg. Cu 395 de euro, românii pot vedea Parada Florilor la Amsterdam. Pachetul include patru nopţi de cazare la hotel de patru stele cu mic dejun, transport avion, transfer şi însoţitor. De oferta specială beneficiează şi circuitul la Helsinki şi Sankt Petersburg la preţul de 740 de euro şi include șase nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de patru stele, intrări la obiective turistice şi transfer cu avionul, precum şi însoţitor de grup.

Agențiile de turism se așteaptă la creșteri de 10 – 15% și pentru sejururile de câteva zile pe litoralul românesc, cu prețuri medii de 500 de lei de persoană. Mai mult, CFR Călători a anunțat că suplimentează, în perioada 29 aprilie – 4 mai 2015, capacitatea de transport cu 16 trenuri InterRegio și Regio, cele mai multe dintre acestea având trasee spre și dinspre litoral.