Salariul mediu brut a fost in luna martie de 1.364 lei, iar salariul mediu net a fost de 1.013 lei, cu 7,9% mai mari fata de februarie, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Comparativ cu luna martie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 22,3%.  

Cresterea salariului mediu in martie fata de februarie s-a datorat in principal acordarii de prime de Pasti si de vacanta. Valorile cele mai mari ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn  si pluta, cu exceptia mobilei.  

Salariu mediu net a crescut, in martie fata de februarie, cu 36,8% in extractia hidrocarburilor si servicii anexe si cu 24,8% in industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari. Totodata s-au inregistrat cresteri de 10-20% in activitati precum transporturile pe apa, fabricarea substantelor si a produselor chimice, industria mijloacelor de transport rutier, productia si furnizarea de energie electrica si termica, transporturi terestre, edituri si industria metalurgica, si de 5-10% in activitati precum fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, intermedieri financiare si productia de mobilier si alte activitati industriale. Salariul mediu net a scazut numai in activitatea de fabricare a produselor din tutun.

 

Sursa: Capital 04 Mai 2007