Tot personalul din învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%, a anunţat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după negocieri cu sindicatele de resort

Victor Ponta a declarat că educația și sănătatea continuă să fie priorități ale guvernului, iar creșterea salarială din învățământ anunțată luni este necesară și pentru că aceste două domenii trebuie să meargă împreună, fără a exista diferențe la nivel de salarii.

”Educația și sănătatea trebuie să meargă împreună. Să nu mai existe diferențe de creșteri salariale. Cât au primit medicii, atât vor primi și profesorii: 25%. Evident sperăm ca legea-cadru să includă aceste creșteri.

Din punct de vedere bugetar, creșterea e sustenabilă. Din punct de vedere al priorităților, sănătatea și educația beneficiază de aceeași creștere, una substanțială. E pe plus cu 25%, exact cu cât le-au tăiat alții. Sper ca răspunsul celor de la educație să fie unul pozitiv”, a declarat premierul.