Vicepreşedintele Sindicatului 'Muntele', Cristian Iştoc, a declarat luni că salariile vor fi plătite angajaţilor cel mai târziu în cursul zilei de marţi. 

'Pentru ca salariile să poată fi plătite, a fost nevoie ca administraţia CEH să ceară la Judecătoria Deva suspendarea procedurilor de executare silită, decise de alte instanţe în cazul mai multor creditori. Sperăm ca oamenii să-şi încaseze restul de plată pe luna aprilie cel mai târziu în cursul zilei de marţi', a afirmat Iştoc. 

Mai multe firme au dat în judecată CEH şi au cerut executarea silită a companiei pentru diverse sume de bani neachitate în timp. Demersurile acestor agenţi economici survin după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis rejudecarea la Tribunalul Hunedoara a dosarului de intrare în insolvenţă a CEH. 

Ultima societate care a reuşit să obţină, în instanţă, executarea silită a CEH este o firmă care asigura hrana minerilor la intrarea în schimb şi care s-a înscris la masa credală cu o datorie de recuperat în valoare de 3,6 milioane lei. 

În cadrul CEH lucrează peste 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia, Paroşeni şi minele Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan. 

CEH are datorii de peste 1,5 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei la bugetul statului. 

 AGERPRES