Ba chiar unii directori executivi au câștigat anul trecut milioane de dolari, în ciuda performanțelor slabe în fruntea companiilor.

Când vine vorba de salariile directorilor executivi ai marilor companii, nimeni nu l-a depășit pe Hock Tan, CEO-ul Broadcom.

Hock Tan, CEO-ul Broadcom, cel mai mare salariu: peste 160 de milioane de dolari

Un nou studiu realizat de Wall Street Journal îl clasează pe Tan (și pachetul său de salarii de 161,74 milioane de dolari) ca fiind cel mai bine plătit în 2023.

Deși există argumente valide cu privire la sumele exorbitante încasate de directorii executivi și prăpastia tot mai mare căscată între salariile directorilor și ale angajaților lor, nu e greu de înțeles de ce Tan a beneficiat de această sumă, scrie Fast Company.

În ultimul an, acțiunile Broadcom s-au dublat. Dar cum rămâne cu acele companii ale căror acțiuni au fost în cădere liberă anul trecut?

WSJ a analizat și salariile directorilor în comparație cu randamentul total al acționarilor în 2023.

De exemplu, Jensen Huang de la Nvidia a primit aproximativ 34 de milioane de dolari, în timp ce acțiunile companiei au crescut cu 215%. Will Lansing, de la Fair Isaac, o companie de analiză a datelor, a câștigat peste 66 de milioane de dolari, deoarece acțiunile companiei au crescut cu 111%.

3 directori generali au încheiat anul cu salarii de 15 milioane de dolari sau mai mult, în ciuda performanțelor slabe

Deși cu performanțe foarte slabe ale companiilor pe care le conduc, trei directori generali au încheiat anul cu salarii de 15 milioane de dolari sau mai mult, în ciuda pierderilor mari suferite de companii.

Enphase Energy, de exemplu, a avut un randament de -50,1% anul trecut, dar CEO-ul Badrinarayanan Kothandaraman a primit o compensație de 19,52 milioane de dolari.

Majoritatea – aproximativ 18,8 milioane de dolari – a fost în capitaluri proprii, o temă comună printre majoritatea directorilor executivi plătiți cu sume consistente, deși au avut cele mai proaste performanțe.

Mark Douglas, CEO al FMC, care a avut o rentabilitate de -48% anul trecut, a primit 9,63 milioane de dolari, din care 7,22 milioane de dolari au reprezentat capitaluri proprii.

Șefii Pfizer și Moderna, cu pierderi financiare uriașe după prăbușirea vânzării vaccinurilor, au încasat zeci de milioane de dolari

Giganții din domeniul sănătății, Pfizer și Moderna, s-au clasat pe lista celor mai bine plătiți directori generali cu cele mai slabe performanțe, deoarece cererea de vaccinuri legate de COVID a scăzut, ducând la pierderi financiare și la o performanță generală mai slabă.

De exemplu, Stephane Bancel, CEO Moderna (scădere cu 41,2%), a avut un pachet salarial de 17,07 milioane de dolari. Dar valoarea acțiunilor și a opțiunilor sale (evaluată inițial la 12,5 milioane de dolari) a scăzut la 7,3 milioane de dolari până la sfârșitul anului.

Între timp, Albert Bourla, șeful Pfizer, a primit o compensație totală de 21,57 milioane de dolari, dar suma ar fi putut fi mai mare. Ca urmare a performanței financiare, Pfizer a decis anul trecut să nu acorde bonusuri directorilor săi.

Chad Richison, CEO al Paycom Software, a fost singurul director executiv de pe lista cu cele mai proaste performanțe al cărui pachet salarial nu a fost construit în jurul capitalului propriu. Întrucât compania sa a înregistrat o rentabilitate a acțiunilor de -33,1% anul trecut, el a primit peste 3 milioane de dolari în numerar și alte plăți.

Este clar că diferența de salarii dintre directorii executivi și angajații lor a crescut. Un lider puternic poate ghida o companie prin perioade dificile sau o poate duce pe noi culmi de succes.

Aproape un sfert dintre directori și-au văzut pachetele de compensare crescând cu 25%

Dar, uneori, raportul dintre sumele astronomice pe care le primesc, în comparație cu ceea ce câștigă muncitorul mediu, este strigător la cer de mare.

În general, majoritatea directorilor companiilor listate la bursă au primit majorări de la an la an de cel puțin 9%, a constatat WSJ.

Mark Zuckerberg a câștigat de 91 de ori mai mult decât angajatul său mediu

Cu toate acestea, aproape un sfert dintre directori și-au văzut pachetele de compensare crescând cu 25% sau mai mult. Între timp, angajații medii și-au văzut salariile crescând cu doar 4,4% – cea mai mare creștere de la un an la altul, din 2001, potrivit The Conference Board.

În toamna anului trecut, Fast Company a publicat un raport despre salariile directorilor executivi, comparându-le cu cele ale angajaților lor și subliniind salariile exorbitante.

De exemplu, Mark Zuckerberg a câștigat de 91 de ori mai mult decât angajatul său mediu. În același timp, Adam Foroughi de la compania de tehnologie mobilă Applovin câștigă mai puțin decât angajatul său mediu, dar deține mai mult de o treime din acțiunile companiei.