Joburile part-time sunt la mare căutare

Pentru sporirea veniturilor lunare, un job part-time ar fi soluția care să adauge fiecăruia dintre noi bani în plus în portofel. Cererea pentru acest tip de joburi a crescut cu 10% față de anul trecut, potrivit unui studiu eJobs. Lucrul cel convenabil este că cele mai multe locuri de muncă cu jumătate de normă sunt „remote” (adică la distanţă).

Există locuri de muncă de acest fel care pot aduce sume frumușele celor care le accesează. Este vorba și de câteva mii de lei pe lună în plus, a spus Ana Călugăru, reprezentantă eJobs.

„De la începutul anului și până acum, am avut undeva la 1,3 milioane de aplicări pentru job-urile part-time. Este mai mult decât anul trecut cu aproximativ 10%. Ce observăm, în schimb, este că job-urile part-time nu mai rămân doar un apanaj al tinerilor care vor să lucreze în timp ce studiază, pentru a câștiga un ban în plus, dar mai ales pentru a câștiga experiență.

Ei sunt, desigur, principalii aplicanți pe job-urile part time, dar vedem oameni care au deja experiență, care au deja un job full-time, dar au nevoie să suplimenteze veniturile și singura lor variantă este ceea de a-și lua un job part-time”, a spus Ana Călugăru la rubrica Ibani, de la Știrile Pro TV.

Sunt și joburi care nu au nevoie de pregătire de specialitate

În general, salariile pentru joburile cu jumătate de normă care nu necesită o pregătire specială pornesc de la 1.500 de lei, și ajung la 3.000 de lei. Sunt însă și locuri de muncă unde se plătește chiar mai bine. Ana Căligăru spune că sunt și job-uri care nu necesită o pregătire specială. Munca o poate presta oricine. Indiferent de locul de muncă full-time pe care oamenii îl au în timpul săptămânii.

„Și aici vorbim poate de livrator. Dacă de exemplu, ai permis de conducere sau ai un scuter. Sau putem vorbi de curier, reprezentant de vânzări. Acesta este un job care acceptă foarte mulți juniori, inclusiv job-ul de hostess” a spus reprezentantul eJobs.

Călugăru a mai menționat și că cei care creează conținut pentru companii sau antreprenori pot câștiga și mai mult.

„Pe zona de marketing sau de creare de conținut sunt foarte mulți antreprenori. Dar și companii mai mari, care au nevoie de ajutor, de suport în promovare. Asta înseamnă social media, asta înseamnă creare de conținut pentru platformele pe care le au” a mai spus specialistul.

Trebuie spus că plata impozitelor pentru joburile cu jumătate de normă cade în sarcina angajatorului. Așadar, un job part-time nu dă bătăi de cap cu taxele pentru angajat.