Casa de Pensii din Timișoara a rămas fără banii pensionarilor, după ce în weekendul care a trecut a fost înta unui jaf. Hoții au reușit să fure peste 50.000 de euro după ce au pătruns în clădire și au spart două seifuri.

Jaful a fost descoperit de către angajații instituției abia luni de dimineață. Hoții ar fi pătruns printr-o ușă din spate și au forțat cele două seifuri, informează Antena 3.

Totuși, aceștia au abandonat în seifuri aproximativ 200.000 lei, care au fost găsiți de angajații Casei Județene de Pensii.

Polițistii au fost chemați în mare grabă la Casa de Pensii pentru a porni cercetările. Criminaliștii prelevează probe, în încercarea de a stabili cum anume au acționat hoții și pentru a descoperi indicii care i-ar putea duce pe urmele lor. Vor fi analizate și imaginile de pe camerele de supraveghere, atât din clădire, cât și din zonă.

După ce au reușit să deschidă casele de bani, folosind scule profesionale, și să pună mâna pe bani, hoții au declanșat un extinctor și au pulverizat praf peste ele, ca să-și acopere urmele. Apoi, au luat banii și au dispărut.