Casa Auto  este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din județul Iași,distribuitor pentru 10 mărci auto, deținător al mai multor clădiri de birouride clasă A și al unui parc logistic.

Iată cum funcționează CABY: flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare și le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia  între 120 si 300 de km fiindoptimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi. 

Pe măsură ce se va extinde,CABY își propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceștia pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicației de mobil. 

CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile orașe și la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm. „Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraș mai plăcute și mai simple”, declară Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto. 

CABY dezvoltă propria rețea de stații de încărcare a mașinilor în parteneriat cu E.ON, care „a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de perspectivă, este şi o iniţiativă ce are o puternică legătură cu eforturile de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, prin implicarea în astfel de proiecte dorim să venim cu soluţii inovatoare în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri”, a declarat Dan Morari, director general E.ON Energie România.

 

Două dintre aceste stații de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, dl. prorector, prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate, declarând că „dezvoltarea proiectelor inovatoare este un atribut al mediului academic, susținerea implementării proiectelor în care avem expertiză  și care contribuie la reducerea impactului ecologic fiind un obiectiv asumat al școlii”.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.

„Implicarea noastră în proiectul Caby este naturală în contextul obiectivului nostru de fi parte a mobilității viitorului. Oferim continuitate clienților noștri, într-o manieră predictibilă și simplă, astfel încât aceștia să aibă posibilitatea de a se bucura fără griji de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru ei. Asigurarea mașinilor CABY este încă un pas în implicarea noastră în parteneriate strategice care, în final, generează un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing și Comunicare, Groupama Asigurări – Asigurătorul Oficial al CABY.

O echipă de mentenanță asigură curățenia mașinilor și starea lor tehnică, astfel încât CABY pune mereu la dispoziția clienților mașini curate și în stare perfectă de funcționare. 

Finanțarea proiectului se face prin UniCredit Leasing. „Suntem întotdeauna deschiși să susținem și să încurajăm inițiativele partenerilor nostri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Credem în viitorul mobilităţii electrice, parte constantă a strategiei noastre. Suntem mândri că astăzi, alături de partenerii noştri de la CASA AUTO IAȘI, putem susţine mobilitatea urbană”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.

 

Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg. 

Companiile din România, în special cele din zona serviciilor suport și IT apreciază spiritul inovator, încurajează tehnologiile viitorului și caută mereu noi metode prin care să atragă, să își motiveze și răsplătească oamenii. Conduent, unul dintre angajatoriiimportanți din domeniul serviciilor, consideră CABY un serviciu care îi va ajuta pe proprii angajați să aibă o viață și mai frumoasă și activă, și înscrie numele Conduent pe această pagină de istorie a transportului din România, devenind prima companie care oferă angajaților serviciile CABY.