Unii ar spune…karma, la o asemenea imagine cu iz trist. Cel care până nu demult tăia și spânzura în județul Dâmbovița, Adrian Țuțuianu acum se plimbă de unul singur pe la porți și împarte pliante cu noul lui partid, Pro România. Din vârful piramidei, fostul lider PSD și-a pierdut influența în județ și a ajuns… la munca de jos sau cel puțin așa considera el lipitul afișelor și împărțitul pliantelor până nu demult.

Imaginea jenantă cu fostul baron de PSD a făcut deja turul județului. Acesta a fost filmat mergând pe la porțile sătenilor din comuna Șotânga. Nimeni nu pare să-l întâmpine sau să-l bage în seamă în vreun fel, așa că fostul ministru al Apărării, fostul șef al Comisiei SRI a devenit protagonistul unui filmuleț pe youtube, postat de Voceadâmboviței.ro care-l arată într-o ipostază ridicolă.

Ultima sa aliată, Niculina Sandu, fost președinte al Casei Județene de Asigurări Dâmbovița, a fost și ea demisă după ce președintele CNAS, Adriana Cotel a descoperit nereguli grave în interiorul instituției. Conform surselor Capital, aceasta nu numai că ar fi ocupat ani buni funcția ilegal (fără să îndeplinească nici măcar criteriile minime), dar a și prejuduciat statul român cu peste 2 miliarde de lei. O plângere penală în acest sens ar fi deja pe masa DNA.

Aceleași surse au dezvăluit pentru Capital că Adrian Țuțuianu îi comanda Niculinei Sandu să execute anumiți medici din județ, care erau terorizați cu amenzi nejustificate și controale fără sens. De asemenea, există suspiciuni că s-ar fi folosit sistemul informatic al CJAS Dâmbovița în scop electoral, în acest sens fiind depuse deja mai multe sesizări, conform surselor Capital.

Niculina Sandu a absolvit cu greu o facultate economică în Târgoviște, la IDD, în cinci ani și la început era doar simplu referent cu studii medii. Deși nu îndeplinea condițiile nici profesionale și nici morale pentru ocuparea acestei funcții publice, Țuțuianu ar fi insistat ca aceasta să fie numită în funcție.

Niculina Sandu are în prezent mai multe procese în desfășurare, într-unul primind deja o decizie care o face de râs. Mai exact a fost obligată să-i plătească 2.000 de euro daune morale pentru că i-a adresat cuvinte obscene (care nu pot fi reproduse) lui Ion Oproiu, liderul Sindicatului Funcționarilor Publici din județul Dâmbovița.