Adrian Ţuţuianu a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Nicolae Ciucă l-a numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului

Conform deciziei, începând cu data de 6 septembrie, Adrian Ţuţuianu este numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

„În temeiul art. 20 alin. (2), art. 29 şi al art. 31 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data de 6 septembrie 2022, domnul Adrian Ţuţuianu se numeşte în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”, se precizează în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Adrian Ţuţuianu a fost parlamentar PSD de Dâmboviţa, în mandatele 2008–2012 şi 2016–2020, din partea PSD. Între 2012 şi 2016 a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Ţuţuianu a deţinut și funcţia de ministru al Apărării în perioada 29 iunie 2017 – 6 septembrie 2017. Acesta și-a depus demisia pentru lipsa de comunicare de care a fost acuzat de premierul Mihai Tudose, potrivit propriilor declaraţii.

În 2019, Adrian Ţuţuianu s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniştrilor social-democraţi

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins, marţi, orice iniţiativă de înlocuire a miniştrilor social-democraţi ai Finanţelor şi Muncii, Adrian Câciu şi, respectiv, Marius Budăi.

„Nu vreau să răspund niciunui coleg din PNL. În schimb, eu ştiu că pe miniştri îi schimbi când nu fac, nu când fac ceva. Domnul Budăi are în fişa postului să vină cu majorări de pensii şi să respecte legile din România. Exemplu cea cu indicele de inflaţie. Pentru ce să penalizez un ministru care şi-a respectat fişa postului şi a venit pe aşteptările românilor, pentru că trebui să mărim puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat Ciolacu.

Referindu-se la Adrian Câciu, Ciolacu a precizat că a discutat despre rezultatele acestuia cu premierul Nicolae Ciucă.

„Nu o singură dată i-am spus primului ministru că s-a făcut o echipă foarte bună între şeful ANAF-ului şi ministrul Finanţelor şi că bine ar fi să nu stricăm ceva ce funcţionează”, a adăugat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au asistat, marţi, la Focşani, la semnarea contractelor pentru loturile 1 şi 4 din Autostrada Buzău-Focşani.