Planul a fost pus la punct de Adrian Țuțuianu, în județul Dâmbovița, însă ar urma ca aceeași schemă să se aplice și alte zone din țară. Conform unor apropiați ai fostului lider PSD, acesta i-a convins pe aproape toți consilierii județeni să demisioneze din PSD și să migreze spre Pro România fix cu o lună înainte de alegerile europarlamentare pentru a destabiliza partidul care l-a făcut practic bogat. Nu ar mai conta atât de mult că-și pierd mandatele pentru că Țuțuianu le-a promis tuturor că vor obține funcțiile pe care le doresc.

Ambiția lui este ca în județul Dâmbovița, Pro România să obțină un scor peste PSD, chiar dacă acest lucru ar însemna ca PNL să se impună ca procentaj. 
Rovana Plumb, președintele interimar al PSD Dâmbovița încearcă din răsputeri să țină organizația unită, însă conform acelorași surse, aceasta este păcălită de câțiva primari care ar juca la dublu și care o vor pune într-o situație delicată în doar câteva luni. Unii dintre aceștia au făcut deja un pact cu Adrian Țuțuianu, căruia i-ar fi promis deja voturi, în timp ce alții preferă să meargă pe ambele variante pentru a-și securiza locul pe listele viitoarelor alegeri.

Jocul la dublu. Rovana Plumb înșelată

Unul dintre cei care au ales jocul dublu este Gheorghe Sandu, primarul comunei Dragodana, fostul șef al Gărzii Financiare Giurgiu. Acesta a fost adus în partid chiar de către Adrian Țuțuianu, pe care l-ar fi trădat ulterior, dar cu care, culmea, acum ar fi încheiat un pact pentru a se asigura că va beneficia de susținere politică importantă și în continuare. El trebuie să rămână conectat la informații. Ambiția lui, mai nou, este de a ajunge deputat și de a prinde un post în Guvern, susțin aceleași surse.

Deși a promovat cu greu liceul Agricol din orașul Găești, culmea, Sandu a ajuns și doctor în securitatea datelor, fără să aibă măcar cunoștințe minime de vreo limbă străină. Academia de Poliție nu a dorit să furnizeze informații suplimentare despre modul în care s-a obținut această diplomă, susținând că aceste date sunt confidențiale. 

 

Interesant este că oamenii din satul unde locuiește Sandu în prezent au povestit pentru Capital că acesta ar fi fost propulsat în diverse funcții publice de oameni din serviciile de Informații pentru că tatăl său, fost maistru, ar fi fost în trecut sursă pentru fosta Securitate și ar fi păstrat anumite conexiuni.

Toți ocupă funcții publice

Întreaga familie Sandu ocupă funcții publice în județ, la propunerea lui Adrian Țuțuianu. 
„Fratele lui Gheorghe Sandu, este şeful Biroului Vamal Dâmboviţa, iar cumnata acestuia, Ionela Sandu, este comisarul şef la OJPC Dâmboviţa, ambele numiri fiind făcute cu sprijinul lui Tutuianu”, scrie presa locală.

Cumnații lui, Sorin și Marius Sandu sunt ambii polițiști și ocupă funcții importante, tot la propunerea fostului lider PSD, desi niciunul nu s-a remarcat în vreun fel.
Soţia lui Sandu lucrează în Ministerul Agriculturii sau cel puţin lucra în anul 2014, potrivit declaraţiei de avere, iar sora lui, Niculina Sandu a ocupat illegal până de curând funcția de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Bani din bugetele locale pentru firma lui Țuțuianu! DNA închide ochii

“Demiterea acesteia este o lovitură cruntă pentru Adrian Țuțuianu pentru că i s-a tăiat accesul la CNP-uri. Nina l-a ajutat foarte mult mereu, de aceea a și insistat la vârf să rămână în funcție, chiar dacă erau probleme legale cu ea. Ea este foarte apropiată și de Stan”, au dezvăluite surse pentru Capital.

Daniel Cristian Stan este primarul municipiului Târgoviște.  În anul 2009, Adrian Țuțuianu a fondat o societate de avocați împreună cu soția acestuia. Societatea de avocați avea mai multe contracte cu primării din județul Dâmbovița, sub forma unor abonamente, dar pentru care nu s-a făcut licitație publică.

 

În anul 2012, Țuțuianu a devenit președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și și-a vândut partea sa soției lui Stan. Cabinetul a înflorit și mai mult și s-a ales cu și mai multe contracte cu primăriile din județul Dâmbovița. Deși DNA era cu ochii pe astfel de relații suspecte, ei bine pe Adrian Țuțuianu au ales să-l protejeze. De ce? Procurorii au ales să ne răspundă sec, după mult timp, doar că nu este suspect în niciun dosar.

Rămâne însă vie declarația apropiaților fostul lider al PSD Dâmbovița, decedat acum, Ion Stan, care susțin că Țuțuianu a fost cel care l-a denunțat și a încheiat și un pact cu sistemul din acea vreme pentru a fi protejat și a susține anumite cauze.

Și asta probabil face și în continuare.

DREPT la REPLICĂ

Tatăl primarului Gheorghe Sandu a transmis Revistei Capital dovezi conform cărora nu ar avea dosar de colaborator al securității.

Niculina Sandu a transmis un drept la replică prin care mi-a adresat insulte pe bandă rulantă și amenințări pentru a mă intimida să nu mai scriu. Dreptul la replică nici măcar nu a ajuns la mine, ci la directorul publicației, semn că a dorit doar să mă denigreze și să mă oprească să mai scriu. Voi scrie în continuare. Nimeni nu este mai presus de lege, chiar dacă legea nu se aplică întotdeauna în România.