Demisă pentru nereguli grave de Adriana Cotel, noua președintă a Casei Naționale de Asigurări, Sandu a redevenit director economic la CJAS Dâmbovița, instituție de unde continuă să încaseze un salariu uriaș ca funcțional public. Legea spune clar că angajații statului nu au voie să facă niciun fel de campanie electorală, iar dacă acest lucru se întâmplă ei trebuie sancționați de urgență.

Contactați de Capital, reprezentanții CJAS Dâmbovița au declarat că s-a deschis o acțiune disciplinară împotriva doamnei Sandu, doar că aceasta nu se prezintă în fața lor pentru a-și susține cauza și trimite permanent concedii medicale încă din luna februarie, deși a fost văzută de foarte mulți oameni în acțiuni de campanie electorală. De altfel, mai multe plângeri au fost depuse la CJAS Dâmbovița pentru a se semnala acest aspect.

Din concediu medical în campanie electorală

Niculina Sandu nu ține cont de lege și merge în campanie electorală în timp ce se află în CONCEDIU MEDICAL și împarte pliante electorale cu PSD, deși reprezentanții partidului au transmis că nu doresc o implicare de acest tip tocmai pentru că ar fi ilegală. Doar că aceasta vrea să fie repusă pe funcție și atunci insistă să meargă din casă în casă și să ceară votul pentru PSD, în speranța că mai marii partidului vor face trafic de influență și o vor repune pe funcție. Cel care a susținut-o în trecut a fost Adrian Țuțuianu, care acum nu mai are deloc influență în județ, după ce a fost dat afară din PSD.

Mai mult decât atât, fosta directoare a CJAS Dâmbovița și-a luat multiple concedii medicale de când a fost demisă și amenință periodic foștii subalterni că va reveni la butoane și atunci va avea grijă ca toți cei care au fost împotriva ei să aibă de suferit.

Deputatul PSD, Carmen Holban este cea care ar face presiuni la Casa Națională de Asigurări pentru ca prietena sa să fie repusă într-o funcție pe care nu a meritat-o niciodată și pe care a ocupat-o ilegal, au dezvăluit surse pentru Capital. În traducere, aceasta ar face trafic de influență.

Val de plângeri penale. Trebuie să plătească daune pentru cuvinte obscene

Mai multe plângeri penale au fost depuse deja împotriva Niculinei Sandu pentru că, timp de cinci ani, cât a fost director al CJAS, ar fi dat ordin să fie sancționați ilegal mai mulți medici din județul Dâmbovița, care nu ar fi fost pe placul lui Adrian Țuțuianu, cel care a propulsat-o în funcție. De asemenea, un dosar greu pe numele ei se află la DNA pentru o fraudă de 2,5 miliarde de lei, când a încheiat contracte fictive cu firma Pur Med din Târgoviște.

În perioada cât a condus Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Niculina Sandu avea un salariu mai mare decât al lui Klaus Iohannis. De altfel, întreaga sa familie ocupă funcții publice în ciuda studiilor precare.

Aceasta are și mai multe procese civile pe rol. Unul dintre acestea a fost deja pierdut de ea în fața lui Ion Oproiu, liderul Sindicatului Funcționarilor Publici pentru că i-a adresat cuvinte obscene greu de reprodus și acum trebuie să-i plătească acestuia 2.000 de euro.

În alte dosare penale, însă Parchetul și Poliția stau pe loc. Interesant este că atât soțul, cât și cumnatul sunt polișiști, ambii deținând funcții de conducere în instituție cu susținerea lui Adrian Țuțuianu.

Detalii despre Niculina Sandu

Absolventă de liceu agricol, Niculina Sandu s-a angajat la CAS Dâmboviţa, fără să aibă studii superioare. Liderul Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici, Ion Oproiu susţine că aceasta a dat de mai multe ori examenul pentru a putea fi admisă pe un post de simplu referent cu studii medii. Promovarea ei s-a petrecut precum în basmele cu Harap Alb, a crescut într-o zi cât alţii în 10. Mult mai târziu decât normal, în timp ce era angajată a CAS, actuala directoare a început studiile economice la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care le-a finalizat în 5 ani și pe care le-a făcut la distanță. Apoi a ajuns director Economic şi imediat director interimar al CAS Dâmboviţa, unde, potrivit lui Ion Oproiu avea un salariu de 18.000 de lei pe lună.