Este revoltă mare în PSD. O parte a senatorilor social-democrați a explodat la auzul veștii că ar trebui să-l susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. Nici cei de la Camera Deputaților nu s-au declarat foarte încântați de această decizie.
În context, trebuie amintit că înainte de a fi ajunge la Rahova, Liviu Dragnea a pornit un adevărat război cu viceguvernatorul Băncii Naționale.
Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro, că în ședința grupului PSD de la Senat cel mai puternic contestatar a fost Șerban Nicolae care a spus clar și răspicat că nu va vota în plenul reunit. Șerban Nicolae a intrat în conflict direct cu conducerea BNR și a propus o inițiativă legislativă alături de fostul președinte PSD Liviu Dragnea prin care cerea repatrierea rezervelor de aur ale BNR. 
Împotriva lui Isărescu s-a poziționat și senatorul ALDE, Daniel Zamfir. El a spus, pe pagina sa de Facebook, că „presiunea constantă pe care Mugur Isărescu a făcut-o asupra Guvernului a dat roade”. „Într-un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului îi reușește din nou. Manipularea de a pune în cârca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. (…) Eu vă asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie mulți parlamentari care să facă la fel”, scrie Zamfir pe pagina sa de Facebook.
La Camera Deputaților a domnit aceeași atmosferă de revoltă. În ședința acestora de grup câțiva deputați și-au exprimat nemulțumirile și au anunțat că nu vor susține la vot propunerea. Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei, a declarat public că nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale. Întrebată dacă este de acord cu susţinerea acestuia, Vasilescu a răspuns: „Cu siguranţă nu voi vota. Eu am vorbit în nume personal”. Vasilescu a spus că este o surpriză decizia coaliţiei de guvernare de a-l susţine pe Mugur Isărescu.
Președintele Camerei Deputaților, Marce Ciolacu a recunoscut că există nemulțumiri față de această propunere, însă a precizat că personal va vota în favoarea acesteia.
„Astăzi am avut şedinţa de grup, am anunţat programul şi de săptămâna aceasta, plus decizia de a face săptămâna viitoare plen reunit. Calendarul – până pe data de 1 iulie se depun candidaturile, cine doreşte să facă parte din viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, marţi sunt audierile în comisii şi miercuri, votul în plen. Am vrut să câştigăm cât mai mult timp pentru depunerea de candidaturi. (…) Eu, personal, îl voi susţine pe domnul Mugur Isărescu pentru un nou mandat”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.