Ziua de luni va fi una decisivă pentru Guvernul Dăncilă. Dacă în ceea ce privește lista ministrilor care vor pleca din Guvern aceasta este deja cunoscută, în acest moment nu este foarte clar cine va fi pus în loc.

Conform unor surse, în acest moment se negociază în Guvern pentru remanierea guvernamantă. Surse politice citate de Europa Liberă susţin că senatorul PSD, Nicolae Moga, ar urma să  preia portofoliul de la Interne după remanierea lui ministrului Carmen Dan.

De asemenea, tot Europa Liberă susţine că şi remanierea lui Teodor Meleşcanu de la Ministerul de Externe ar fi decisă, iar în locul lui ar urma să fie numit fostul europarlamentar ALDE, Ramona Mănescu.

Potrivit jurnaliștilor de la B1tv, Nicolae Moga este senator PSD din 2008, fiind cunoscut drept un membru al „Republici Mazăre” de la Constanţa. Acesta a intrat în partid odată cu fostul primar de Constanţa încă din 2003, fiind președintele televiziunii fondate de Mazăre și Constantinescu. Între timp acesta a avansat în carieră şi a ajuns să deţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului, iar acum este dat favorit pentru funcţia de ministru de Interne.

Ramona Mănescu a fost europarlamentar din 2007, fiind aleasă pe listele PNL, partid din partea căruia a deţinut şi funcţia de ministru al Transporturilor în guvernul USL condus de Victor Ponta. Aceasta a trecut ulterior la ALDE dar nu mai reuşit să obţină un nou mandat de europarlamentar.