Șoc total pe scena politică. Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă ar putea ajunge pe mâna procurorilor DNA în dosarul greu de la Timișoara. De altfel, acolo au ajuns deja doi foști miniștri, Mihai Fifor și Răzvan Cuc. Primul a fost citat în calitate de martor în dosarul mitei de la PSD Arad. Fifor este însoțit la sediu DNA Timișoara de avocatul său.

Se aude zăngănit de cătușe la PSD

În acest dosar, în care sunt cercetați și trei parlamentari PSD, au fost reținute opt persoane, printre care și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, însă, ulterior, au fost eliberate de către judecători. Ispravnic a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii DNA au plecat pe firul anchetei și îi cheamă la audieri pe toți cei care au apărut pe stenograme. Liviu Dragnea ar fi fost destinatar final al mitei de la PSD Arad și Viorica Dăncilă, cea care în calitate de premier dădea ordinul pentru ocuparea posturilor.

Cum apar numele lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă în dosarul DNA:

„In ziua de 19.06.2019, organele de anchetă au procedat la audierea în calitate de suspect a lui Munteanu Bogdan, la vremea respectivă şef al Departamentului Venituri din cadrul D.R.D.P. Timişoara, care a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, arătând că, într-adevăr, pentru a fi numit şi mentinut în această funcţia de conducere este necesar să colecteze sume de bani » * de la subalterni sau din alte activităţi licite, pentru a fi predate la Organizaţia Judeţeană a P.S.D. Arad sau lui Căprar Dorel Gheorghe, preşedintele organizaţiei, care, la rândul său, pretindea că le depune la partid sau le remite direct preşedintelui P.S.D. la nivel naţional de la vremea respectivă, Liviu Nicolae Dragnea”.

Din probele administrate, arată anchetatorii, a mai reieşit că exercitarea influenţelor politice în ceea ce priveşte ocuparea nelegală a unor funcţii publice este într-atât de generalizată, încât cei interesaţi au apelat şi la preşedinta Partidului Social Democrat la nivel naţional.

Astfel, se arată în dosar, „în ziua de 27.08.2019, Ispravnic Cristian s-a aflat în judeţul Caraş Severin la o întâlnire cu factorii politici din cadrul P.S.D. din zonă, întâlnire la care a participat şi preşedinta P.S.D. la nivel naţional, Viorica Dăncilă”.

Cu această ocazie, Ispravnic a apelat-o pe Carmen Gheorghiţă din cadrul D.R.D.P. Timişoara, comunicându-i să nu trimită documentele pentru numirea lui Mircea Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului Venituri întrucât a intervenit în favoarea lui Mirel Pascu însăşi Viorica Dăncilă: „De aia te-am sunat, că-i urgent. Uită („uite” n.ns.), îs cu domnu’ ministru … A … Chestia cu Mirel şi cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier. Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. îi ordin şi asupra lui. M-ai înţeles? … Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne şef de Serviciu şi ăla merge şef Departament. Na, că-i… Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis … Pfa … mă, nu mai … Na. Deci, când termini cu şedinţa asta, chemi pe Desa, chemi pe Mircea şi găsim calea să … O zis, nu cumva să dai drumu’! Iţi dai seama, dacă ăla aude că-i dat drumu’ …”, anunță stiripesurse.ro.