Mihai Fifor și Răzvan Cuc sunt așteptați la DNA Timișoara pentru audieri în dosarul șpăgilor de la Arad. Mihai Fifor și Răzvan Cuc vor fi audiați la DNA Timișoara.

Cei doi foști miniștri au calitatea de martori. Procurorii vor să lămurească aspecte din interceptările făcute în dosar.

Cei doi au fost citaţi deoarece în stenogramele din acest dosar apar şi numele lor, arată Antena 3.

Război intern pentru influență în PSD

Totul a început în urma descinderii în forță a DNA la sediul celor de la PSD filiala Arad. Afacerea a fost dezvăluită de către deputatul social-democrat de Arad Florin Tripa. Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, la locuințele a trei parlamentari de Arad, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și în casele altor suspecți.

Ce a ieşit la iveală este un adevărat război pentru influenţă într-o importantă instituţie din vestul ţării, între trei filiale ale PSD.

DNA a reţinut, marţi dimineaţă, opt persoane în dosarul care vizează ilegalităţile de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, dosar în care sunt suspecţi şi trei parlamentari de la PSD: Dorel Căprar, Florin Tripa și Ionuț Chiseliță.

Denunțul unei angajate la vamă

Ancheta DNA Timișoara a început, în iarna acestui an, de la denunțul unei angajate care lucra în Vama Nădlac 2. Aceasta a spus procurorilor că i se cerea lunar o taxă de către șefi pentru a rămâne pe postul de la cântărirea camioanelor.

Printre cei care încasau taxa de protecție era și Elisabeta Miuțescu, cea care a cerut celor de la AC/DC șpagă, în 2010, pentru a permite camioanelor cu echipamente să iasă din țară. În sarcina acesteia, procurorii au reținut nu mai puțin de 36 de acte materiale de luare de mită.

Din dosarul instrumentat de DNA reiese că între filialele PSD din Arad, Timiș și Caraș Severin se ducea un adevărat război pentru a-și impune oamenii în funcții de conducere.

Implicații la nivel înalt

Marea luptă era între Dorel Căprar, șeful PSD Arad, și Luminița Jivan de la Caraș Severin. Cătălin Ispravnic, susținut de Dorel Căprar, a ieşit, în cele din urmă, învingător și a dictat toate mișcările de personal în cadrul DRDP Timișoara.

Ițele acestei afaceri pot merge până la fostul premier Viorica Dăncilă, acuzată că s-a implicat personal în acest război pentru influență din PSD.