Forțele de ordine au oprit pentru a doua noapte consecutiv în traficul din Capitală zeci de mașini, unele conduse de membri știuți ai unor clanuri care controlează subteranele orașului. După ce la primele controale, în unele mașini au fost găsite adevărate arsenale.

Polițiștii sunt în alertă în fiecare noapte și fac razii în trafic, unde descoperă portbagaje pline cu săbii, bâte și chiar pistoale.

Zona Rahova, împânzită de forțe de ordine

Capitala stă pe un butoi de pulbere de trei zile deja, după ce liderul unuia dintre clanurile interpole din oraș a murit, după o răfuială în stradă cu un rival.

Zona Rahova, unde locuiește familia Duduianu, e în permanență împânzită de forțe de ordine care au dat acolo și amenzi, pentru nerespectarea normelor de igienă sanitară.

Autoritățile promit vigilență maximă, pentru ca situația să nu scape de sub control, mai ales după ce săgețile clanurilor au declarat război în mod public, pe rețelele de socializare.

Zeci de echipaje de la Ordine Publică, Acțiuni Speciale, Rutieră și Jandarmerie au rămas și peste zi la vedere în zona Rahova, unde locuia Emi Pian și unde familia a organizat priveghiul la care, în prima zi, au venit sute de oameni.

Deja mai bine de o sută au primit amenzi, pentru că au uitat complet de distanțare fizică sau de obligația de a purta mască.

Interlopii și-au împărțit sectoarele

Conducerea poliției dă asigurări că poate gestiona tensiunea dintre clanuri, în ciuda declarațiilor de război.

Incidentul de la începutul săptămânii, din cartierul Giulești, readuce în prim-plan influența clanurilor interlope în București.

Sunt 15 grupări cunoscute de forțele de ordine, care și-au împărțit sectoarele pentru a își derula fără probleme afacerile subterane – cămătărie, șantaj, trafic de droguri sau trafic de carne vie.

Și chiar dacă liderii de la un anumit moment sunt arestați, condamnați ori chiar uciși, de fiecare dată unul dintre locotenenți este pregătit să preia conducerea.

Cei din Clanul Rinu sunt protagoniștii în acest scandal al momentului, pentru că unul dintre membrii l-a tăiat pe Emi Pian după un joc de barbut.

Cel din urmă a murit la spital. Ciprian Napi este acum internat sub pază, la spital.

Bani cu camătă pentru fostul șef al CCIR

Clanul Rinu nu este o gruparea așa cunoscută ca Duduienii, Cămătarii. Face bani din cămătărie și din afaceri imobiliare, domeniu în care clanurile interlope au investit mult.

Ar fi o grupare mafiotă care, potrivit unor surse din Poliție, nu se implică în afacerile cu carne vie, dar dă bani cu camătă. Cel mai cunoscut caz de camătă este cel în care Napi Rinu îl împrumuta pe Mihai Vlasov, fostul șef al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, atunci când acesta rămânea fără bani la jocurile de noroc.

De altfel de la o camătă ar fi pornit și conflictul dintre Emi Pian, victima, și Ciprian a lui Napi, presupusul ucigaș. Cei doi participau cu alți membri ai lumii interlope la un joc de barbut, atunci când Ciprian al lui Napi a aflat că Emi Pian dădea bani cu camăta unui client al Rinurilor, care se afla și el la jocul de barbut.

Acest lucru ar fi interzis în lumea mafioților. Dacă cineva ia bani cu camătă la un interlop, alt interlop nu-i mai poate da și el bani cu camătă, mai ales dacă sunt datorii nestinse.