Proiectul care prevede servirea și consumul de băuturi alcoolice în cadrul evenimentelor ce au loc în spațiul public a fost adoptată azi de către Camera Deputaților. Prin evenimente în spațiul public se înțeleg evenimente precum Revelionul sau zilele localităților.

Proiectul va fi trimis către președintele Klaus Iohannis pentru a intra în vigoare.

Ce spune noul proiect de lege

„Cu excepţia spațiilor în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea revelionului, zilelor unităților administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare”

„Precum și a perimetrelor special amenajate și delimitate unde se desfășoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat”, se arată în noul proiect de lege.

Ce spune, în prezent, legea

La ora actuală legea prevede că servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive sau altor asemenea întruniri publice, în imediata apropiere, precum şi consumul de băuturi alcoolice în astfel de condiţii de către participanţi, constituie contravenție.