Alexandru Rafila vine cu un avertisment pentru toți românii: Este foarte greu să nu fii infectat

Marți, România a înregistrat peste 6.700 de cazuri de infectare cu coronavirus în doar 24 de ore. În acest context, Alexandru Rafila a precizat că este foarte greu ca în această perioadă să nu fii infectat cu COVID-19.

Acesta a vorbit și despre următoarele valuri, precizând că, după părerea lui, acestea nu vor mai reprezenta o problemă generală și nici nu vor mai pune în pericol activitățile economice, sociale sau sănătatea publică.

„Eu cred personal că valurile următoare, că se discută de 4, 5, vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini.

Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme.”, a declarat Alexandru Rafila, la un post de televiziune.

Oamenii au obosit

Deputatul social-democrat spune că nu s-a schimbat nimic în acest val, însă oamenii au obosit și au intrat într-un fel de automatism, motiv pentru care poartă mască atunci când văd aglomerație.

Cu toate astea, Alexandru Rafila spune că altora nu le mai pasă de portul măștii de protecție.

„Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație. Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țară. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv.”, a mai spus Alexandru Rafila.

Coronavirus România, 21 septembrie

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 20.09.2021 (10:00) – 21.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 129 de decese (57 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Sursă foto: Dreamstime