Viorica Dăncilă vrea să ia măsuri urgente pentru reglementarea completurilor de cinci judecători, însă așteaptă propunerea din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Premierul Dăncilă este destul de intrigată de faptul că oficialitățile Uniunii Europene intervin în justiția din România. Doamna premier va încerca să-i convingă pe oficialii de la Bruxelles de faptul că o OUG pe justiție este necesară.

„Am avut discuţii cu Frans Timmermans despre anumite acte normative care consider că trebuie date în România – mă refer la completul de 5. Şi voi avea o discuţie şi cu ceilalţi, care ne cer să nu intervenim în justiţie, şi Guvernul nu a intervenit, dar în acelaşi timp ne cer să intervenim pentru anumite aspecte în justiţie”, a declarat Dăncilă.

„Efectiv nu mai înţelegem nimic. Să intervenim sau să nu intervenim în justiţie?”, a mai spus aceasta

„Am vorbit de completul de 5. Nu am văzut încă ordonanţa, nu am discutat încă cu domnul Toader. O să am o discuţie cu domul Toader, dar sunt de acord că trebuie să armonizăm toate directivele europene. Sunt obligatorii, avem si avertisment de infringement pe unele, că trebuie să transpunem toate deciziile CCR. Acestea sunt lucruri de normalitate”, a mai declarat Dăncilă.