De la sucuri carbogazoase, pline de zahăr, până la cereale care conțin pericole ascunse, pregătiți-vă să reconsiderați lista de cumpărături. Deși mule alimente pot părea sănătoase la prima vedere, lucrurile nu stau deloc așa.

Iată 12 alimente nesănătoase de care oamenii ar trebui să fie conștienți atunci când merg la cumpărături, potrivit acestui site.

SUCURI DE FRUCTE

S-ar putea să credeți că sucurile de fructe sunt o idee excelentă pentru a vă crește aportul de vitamine sau că sunt o alternativă excelentă la fructe. Din păcate, dacă nu vă faceți acasă sucul proaspăt de portocale,  acele sticle preambalate vin cu o mulțime de zaharuri adăugate și aditivi.

FRAPPUCCINO

Iată o altă băutură pe care trebuie să o evitați cu orice preț. Acest amestec letal de cofeină și zahăr ar trebui băut sporadic și să nu devină un răsfăț zilnic.

TARTE

Tartele pot părea o alegere bună pentru micul dejun, dar nu sunt! Două tarte congelate cu căpșuni au 400 de calorii, 76 de grame de carbohidrați, mai puțin de 2 grame de fibre și doar 4 grame de proteine.

Conțin trei tipuri diferite de zahăr: zahăr alb rafinat, sirop de porumb bogat în fructoză și sirop de porumb.

BĂUTURI ENERGIZANTE

Ori de câte ori ne simțim obosiți, avem tendința de a merge la cel mai apropiat supermarket pentru a cumpăra o băutură energizantă. Este cea mai mare greșeală, care vine la pachet cu numeroase riscuri pentru sănătate. Aceste băuturi au fost asociate cu șanse mai mari de obezitate și diabet de tip 2.

MARGARINĂ

Margarina este considerată de unii drept un înlocuitor excelent pentru unt. Complet greșit! Acest produs conține, de obicei, grăsimi trans care au fost asociate cu un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă și alte probleme cronice de sănătate. O alegere mai bună sunt grăsimile mai sănătoase, precum uleiul de cocos sau de măsline.

alimente, magazin, supermarket, cos de cumparaturi
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

CEREALE

Iată o altă alegere populară pentru micul dejun, dar foarte nesănătoasă. Deși sunteți tentat să credeți că cerealele sunt bogate în fibre, realitatea este complet alta. Pe de altă parte, acest tip de mâncare este adesea plin de zahăr. Optați pentru terci dacă vreți un mic dejun sănătos și sățios.

DRESSING PENTRU SALATĂ

Știm cu toții că salatele sunt sănătoase, dar cum rămâne cu sosul pentru salată? Acestea sunt adesea bogate în zaharuri și grăsimi nesănătoase, așa că, dacă vă înecați legumele în aceste sosuri, veți avea o masă nesănătoasă.

BATOANE GRANOLA

Deși batoanele de granola pot fi, uneori, o sursă bună de proteine, dacă sunt sănătoase sau nu depinde în mare măsură de marca aleasă. Unele companii vând produse foarte procesate, cu îndulcitori artificiali și zaharuri, care vă pot afecta negativ sănătatea.

GUSTĂRI VEGGIE

Nu lăsați numele să vă păcălească. Aceste gustări sunt făcute în principal din amidon de cartofi, făină de cartofi și uleiuri vegetale care sunt apoi prăjite. Spre deosebire de ceea ce crede majoritatea oamenilor, cantitatea de grăsimi și zaharuri din gustările vegetale este comparabilă cu alte chipsuri populare, cu factorul agravant că acestea tind să fie mai bogate în sodiu.

BĂUTURI PROTEICE

Credem că băuturile proteice sunt destul de sănătoase, dar nu e nevoie să alegeți aceste produse decât dacă doriți să vă maximizați aportul de proteine. Băuturile proteice sunt pline cu îndulcitori artificiali și uleiuri.

SOS DE SOIA

O singură lingură din acest condiment popular asigură 38% din aportul zilnic recomandat de sare. Așa că asigurați-vă că evitați-l cât de mult puteți. De asemenea, puteți adăuga apă în sosul de soia pentru a-l face mai ușor.

SUPĂ LA PACHET

Chiar dacă conțin unele legume, supele la pachet sunt alimente foarte procesate care vă pot afecta sănătatea. Cel mai bine est să le evitați și să investiți ceva timp în a vă pregăti delicioasa supă de casă.