În replică, social-democrații s-au lansat într-un atac furibund la adresa președintelui, susținând că întreaga declarație a lui Iohannis este o minciună, de la un capăt la altul.

„Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții. Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis,” se arată pe pagina de Facebook a PSD.

De asemenea, social-democrații susțin că știu care este adevăratul motiv pentru care Klaus Iohannis a decis trimiterea bugetului la CCR:

„Motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România,” arată PSD.