Aflat in continuu proces de reducere a cheltuielilor si mai ales de gasire de noi oportunitati de taxare e pasagerilor, compania irlandeza Ryanair s-a decis ca ar fi bine sa taxeze utilizarea toaletelor din avioanele sale. Michael O’Leary, CEO al companiei a spus ca „unul dintre lucrurile la care ne-am tot gandit in trecut a fost acela de a pune o taxa de o lira la usa fiecarei toalete din avion. Nu cred ca este o mare inconvenienta. Suma nu este mare si nu cred ca s-a suit cineva in avion avand la el mai putin de o lira”.

Un prim efect al deciziei ar fi acela ca, pentru a nu plati o lira (putin sub cinci lei) pentru a-si face nevoile fiziologice in aviona, pasagerii vor utiliza toaletele din aeroport inainte de imbarcare. Iar cum consumul de carburant depinde in mare masura de greutatea avionului, greutatea calatorilor va fi… mai mica.

In procesul de reducere a tarifelor, Ryanair a desfiintat ghiseele de check-in de pe aeroporturi, calatorii facandu-si singuri operatiunea in mediu online.