Compania irlandeză a raportat creşterea cu 43% a profitului net, la 1,24 miliarde de euro (1,39 miliarde de dolari), în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, faţă de 867 milioane de euro în precedentul an fiscal. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,25 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Ryanair se aşteaptă 'în mod precaut' la o creştere a profitului net cu 13% în anul fiscal care se va încheia în martie 2017, la 1,38 – 1,43 miliarde de euro, sub estimările analiştilor, de 1,47 miliarde de euro.

Compania estimează o încetinire a creşterii câştigurilor în acest an din cauza atentatele teroriste şi a reducerii preţului ţiţeiului.Numărul de pasageri transportaţi în anul fiscal care se va încheia în martie 2017 ar urma să crească cu 9%, la 116 milioane, faţă de 101,4 milioane în anul fiscal precedent.

Factorul de încărcare (cât de multe scaune sunt ocupate la fiecare zbor) se va menţine la 93%, la fel ca în anul precedent. Pe fondul creşterii concurenţei în Europa occidentală, Ryanair şi-a accelerat extinderea spre Est, concurând cu operatorul aerian maghiar Wizz Air Holdings Plc. Compania irlandeză a anunţat deschiderea unei noi baze în Sofia, Bulgaria. Ryanair va deschide o bază la Bucureşti, începând cu 30 octombrie, cu trei aeronave, printr-o investiţie de 300 milioane de dolari, a anunţat recent şeful companiei irlandeze, Michael O'Leary.