Ryanair a raportat cel mai bun profit al său

Ryanair a anunțat că profitul net după impozitare pentru anul financiar încheiat în martie 2024 a înregistrat o creștere cu 34%, ajungând la 1,92 miliarde de euro (echivalentul a 2,09 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au înregistrat o creștere de 25% față de anul precedent, atingând suma de 13,44 miliarde de euro.

Numărul pasagerilor deserviți de compania irlandeză s-a ridicat la 184 de milioane, înregistrând o creștere de 23% față de perioada pre-pandemie COVID-19, potrivit CNBC.

Creșterea traficului și majorarea tarifelor au contribuit la depășirea creșterii costurilor de către Ryanair: costurile operaționale au înregistrat o creștere de 24%, în timp ce factura pentru combustibil a companiei a crescut cu 32%.

Ryanair a anunțat, de asemenea, un program de răscumpărare a acțiunilor în valoare de 700 de milioane de euro. Despre acesta, directorul financiar Neil Sorahan a declarat că reflectă un bilanț „foarte puternic”.

„Priorităţile noastre au fost foarte multe: să restabilim plata angajaţilor noştri după Covid, să aducem creşteri de salarii, să plătim datoria. Şi am plătit obligaţiuni, acum avem numerar brut de 1,4 miliarde la sfârşitul anului trecut şi de aceea consiliul de administraţie are acum încredere în programul de dividende obişnuit, pentru a returna efectiv cele 700 de milioane acţionarilor”, a declarat el.

După publicarea datelor, acțiunile Ryanair listate la Dublin au înregistrat o scădere de 0,46%. Analiza realizată de către experții de la Deutsche Bank a subliniat că prețurile recente au fost mai slabe decât estimările anterioare.

Compania aeriană Wizz Air a împlinit 20 de ani

În altă ordine de idei, amintim că recent, operatorul aerian low-cost Wizz Air a sărbătorit 20 de ani de activitate. Iar în semn de apreciere pentru pasagerii care optează pentru zborurile companiei, a fost lansat un concurs în această perioadă.

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate, s-a organizat un concurs destinat pasagerilor care achiziționează bilete de la Wizz Air. În intervalul 19-21 mai, aceștia trebuie să introducă codul de rezervare și numele pe pagina specială dedicată deschisă de companie.

Marele câștigător al concursului va primi un premiu deosebit: zboruri în valoare de 20.000 de euro. Potrivit companiei aeriene, „câştigătorul va putea să îşi ia prietenii şi familia în câte călătorii doreşte”. Mai multe puteți afla aici.