Compania aeriana irlandeza Ryanair a afisat pierderi semnficative pentru cel de-al treilea trimestru, insa anticipeaza ca reveni pe profit pana la incheierea anului fiscal, la 31 martie, pe fondul scaderii pretului la carburanti si a tarifelor reduse.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a inregistrat pierderi nete de 101,5 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului, sub estimarile analistilor. In perioada similara a anului trecut compania inregistra un profit de 35 milioane de euro.

Vanzarile companiei au crescut in ultimele trei luni ale anului trecut cu 6%, la 604,5 milioane de euro, iar numarul de pasageri a urcat cu 13%, la 14 milioane persoane.

Pentru cel de-al patrulea trimestru al anului, compania a anuntat ca se asteapta la o scadere a pierderilor si mizeaza pe un profit net anual de 50 – 80 milioane de euro.

„Cu cat este mai lunga si mai adanca recesiunea, cu atat companiile low-cost vor avea mai mult de castigat”, a declarat Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair. „Vom beneficia de o crestere a traficului si a profitului, in anul urmator, deoarece recesiunea obliga pasagerii sa se concentreze asupra preturilor”, a mai declarat O’Leary.

Acesta a explicat ca situatia dificila de pe piata va obliga din ce in ce mai multi consumatori sa se indrepte spre produsele si serviciile low-cost.

Sursa: Interactive Investor