Operatorul aerian low-cost Ryanair a renunţat la discuţiile pentru achiziţionarea a 200 de avioane Boeing 737-800, deoarece constructorul american a refuzat să acorde nişte concesii operatorului irlandez.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat azi că cele două părţi au căzut de acord în privinţa preţului pentru aeronavele care urmau să fie livrate între 2013 şi 2016, însă Boeing a fost refractar la propunerea de a adăuga unele condiţii la noua înţelegere.

Acesta a adugat că operatorul irlandez, cel mai mare transportator low-cost din Europa, nu intenţionază să redeschidă discuţii referitoare la această achiziţie nici cu Boeing, nici cu un alt constructor.

„În schimb, ne vom concentra pe menţinerea unui trafic mare pe cursele Ryanair şi pe extinterea operaţiunilor în 2010”, a declarat reprezentantul companiei aeriene.

Totuşi, O’Leary a declarat că încheiere discuţiilor nu afectază însă planurile convenite anterior de livrare a altor 112 avioane Boeing 737-800 către operatorul low-cost.

Ryanair este cel mai mare transportator low-cost din Europa, însă pe piaţa din România operează numai două curse din Constanţa spre Pisa şi Bologna.

SURSA: The Associated Press