Denumirea „Monarch” dezvăluie deja ambițiile înalte ale start-up-ului siberian. Potrivit propriilor informații, compania tocmai a finalizat dezvoltarea unui vehicul electric de lux care poartă, desigur, același nume, conform handelsblatt.com

Începând de marți, compania din Novosibirsk a preluat comenzi pentru două modele. Versiunea simplă, Monarch S200, ar trebui să fie disponibilă în configurația de bază pentru 58.000 de dolari. Un preț foarte încrezător. La urma urmei, un T esla Model S este disponibil începând de la 63.900 de dolari.

Comparația dintre Monarch și Tesla

În plus, cel puțin conform informațiilor oferite de companie, Monarch nu trebuie să se ferească de comparația cu Tesla în ceea ce privește performanța. Motoarele pot fi acționate fie cu o baterie de 60 kilowat t-oră, fie cu una de 80 kilowatt-oră, care ar trebui să mărească autonomia până la 400 de kilometri. Cu 542 CP sub capotă, S200 accelerează la 100 de kilometri pe oră în numai 5 secunde, iar S400 chiar și în 3,2 secunde. Viteza maximă ce se poate atinge este de 250 sau chiar 260 de kilometri pe oră.

Este îndoielnic, însă, dacă șoferii ruși vor putea efectiv să se bucure de această viteză. Îndoială nu se naște doar din faptul că viteza maximă este limitată la 110 kilometri pe oră, chiar și pe puținele autostrăzi din Rusia (cu excepția unor drumuri cu taxă, pe care există secțiuni care permit o viteză de până la 130 de kilometri pe oră), dar și din faptul că mașinile au fost cu greu văzute.

O prezentare din decembrie 2019 s-a încheiat într-un fiasco, având în vedere că jurnaliștii au așteptat în zadar să fie dezvăluit prototipul. Producătorul auto s-a scuzat invocând probleme logistice, dar revista auto rusească Drom a suspectat o „înșelăciune” și a făcut referire la compromițătoarea biografie a directorului general Aleksei Ponomarenko care a fost anterior implicat în afaceri imobiliare și în cele ale unei bănci specializate în criptomonede care a dat faliment.

Parametrii tehnici ai companiei rusești Monarch, autointitulată concurent al Tesla, i-au uimit și pe experți.