Colecția sa, care poate fi vizitată la un muzeu de lângă București, include peste 400 de vehicule, de la vintage la cele mai noi și, bineînțeles, EV-uri și mașini hibrid. Țiriac deține și fostele automobile ale lui Boris Becker, pe care le-au condus Al Capone, Elton John și Sammy Davis Jr.

Într-un interviu acordat pentru GSP despre vehiculele electrice, un subiect preferat a lui Țiriac, el spune că viitorul nu poate decât să fie electric. El îl citează pe Dieter Zetsche, fostul CEO Daimler, spunând că, până în 2030, toate mașinile produse vor fi electrice, cu un singur avertisment: să rezolve problema autonomiei. Desigur, ceea ce spune Țiriac nu este nici nou, nici revoluționar în vreun fel, dar oferă o privire mai atentă, din interior, asupra viitorului industriei auto.

Care este părerea lui Ion Țiriac despre Tesla

,,Tesla a deschis cu siguranță calea pentru toți ceilalți”, spune Țiriac. El deține și conduce un Tesla și a declarat că ,, nu are decât un respect nebun pentru Tesla”, fie că vorbim despre „Tesla care transportă mâncare pentru astronauții aflați pe orbită”, „Tesla care produce electricitate pentru omenire” sau mașină.  „Tesla nu este un fenomen nou în ziua de azi, el datează de 20-25 de ani”, spune Țiriac, menționând că, pe vremuri, toată lumea spunea că mașinile electrice nu se pot face. El știe cu siguranță pentru că, „Am fost prezent la acest fenomen din interior”, declară celebrul miliardar român.

În cele din urmă, singura problemă a Tesla acum, care este aceeași cu cea pe care o are restul industriei, este să facă o baterie care să aibă o autonomie de durată. ,,Ziua în care un producător de automobile oferă un vehicul electric cu o autonomie de 5.000 km este ziua în care mașinile electrice vor acapara complet industria automobilelor”, a declarat Ion Țiriac.