Piețele de acțiuni au cunoscut o revenire puternică, declară Peter Garnry, șeful de strategie pe acțiuni la Saxo Bank, acestea recuperând pierderile înregistrate din cauza primului val al pandemiei.

„Acțiunea politică agresivă din prima jumătate a anului a băncilor centrale și a guvernelor a determinat o revenire puternică pe piețele de acțiuni și o convingere generală că lumea va depăși criza Covid cu mai puține daune decât din criza financiară din 2008. Acțiunile au recuperat pe deplin pierderile la nivel global din timpul primului val al pandemiei, în ciuda veniturilor corporative globale care s-au prăbușit cu 56%”, spune Peter Garnry.

Acesta mai spune că așteptările sunt ridicate și conform estimărilor privind profitul pe trimestrul trei este așteptată o creștere de 106% ce ar putea atinge un maxim istoric în trimestrul patru din 2021.

„Așteptările sunt ridicate acum că am intrat în al treilea trimestru de profit, estimările sugerând o creștere de 106% a câștigurilor trimestriale, plus atingerea unui nou maxim istoric în al patrulea trimestru al anului 2021. Dacă sectorul corporativ va oferi acest reviriment, piața globală de capital va fi evaluată la 19,3x câștiguri în 2021. Nu este o evaluare nerezonabilă, având în vedere alternativele din piața obligațiunilor”, adaugă Garnry.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe platformele Saxo Bank în trimestrul al III-lea

  • Tesla (+92 pct.)
  • Apple (+28 pct.)
  • Amazon (+12 pct.)
  • Microsoft (+4 pct.)
  • Nio (+175 pct.)

Tesla: Elon Musk poate sărbători încă un trimestru impresionant în care acțiunile au crescut cu aproape 100%. Chiar dacă „Battery Day” – Ziua Bateriei a companiei nu a dezvăluit tehnologia revoluționară pe care o sperau mulți investitori Tesla, acțiunile și-au continuat creșterea explozivă, în ciuda faptului că pandemia a lovit producția și consumatorii la scară globală.

Apple: După un început sfios al anului 2020, Apple a revenit formidabil. Chiar și o pandemie nu poate împiedica clienții care au nevoie de telefoane de top, tablete, dispozitive portabile și servicii cloud. Cu toate acestea, unii critici încep să pună la îndoială cum va intra Apple în viitor și dacă vor avea un nou un as în mânecă.

Amazon: La fel ca mulți alți comercianți cu amănuntul, Amazon a fost luat prin… surprindere de creșterea cumpărăturilor online după restricțiile COVID-19. Dar după ce au angajat peste 175.000 de persoane, comenzile au început din nou să curgă. Rămâne de văzut dacă această creștere uriașă a vânzărilor va avea un impact durabil. Deocamdată, Jeff Bezos poate privi înapoi asupra unui alt trimestru profitabil care a lăsat investitorii mulțumiți.

Microsoft: Fiind unul dintre liderii în cloud computing, Microsoft a fost unul dintre învingătorii COVID-19. După ce milioane de oameni din întreaga lume au fost forțați să lucreze de acasă, serviciile cloud și creșterea vânzărilor de computere au dus la un efort decisiv pentru Microsoft. În timp ce compania de tehnologie din Seattle beneficiază în continuare de faptul că oamenii din birourile lor de la domiciliu au întâlniri online, nu este sigur afecta cât de mult va un viitor vaccin compania sau dacă tendința de lucru s-a schimbat definitiv.

Nio: Tesla ar putea fi vedeta din poster pentru piața EV, dar Nio face minuni în umbră. Compania auto chineză are un sistem de fabricație și livrare bine pus la punct și domină piața chineză, având planuri de intrare pe piața auto europeană. Dar, în ciuda unui uimitor 175% al creșterii acțiunilor în T3, mulți analiști văd semne ale unei potențiale bule pe piața vehiculelor electrice.

Topul celor mai tranzacționate acțiuni pe regiuni și țări

Romania: Europa Centrală și de Est: Orientul Mijlociu și Africa:
Tesla Tesla Tesla
Microsoft Apple Apple
Apple Amazon Amazon
Amazon Microsoft Microsoft
Nvidia NVidia Nio
Asia-Pacific: Republica Cehă: GCC (Consiliul Cooperării din Golf):
Tesla Erste Group Bank Tesla
Apple CEZ Apple
Moderna MONETA Money Bank Microsoft
Amazon Tesla Amazon
Microsoft Komercni Banka Nio
Australia: Polonia: Emiratele Arabe Unite:
Afterpay Ltd Amazon Tesla
Zip Gilead Apple
Tesla Facebook Microsoft
Apple Tesla Amazon
Microsoft Alexion Pharmaceuticals Boeing
Singapore: Rusia: Elveția:
Tesla Boeing Tesla
Apple Microsoft Apple
Microsoft Facebook Amazon
Facebook Carnival Nio
Alibaba Apple Microsoft
China: Slovacia: Marea Britanie:
Tesla Microsoft Tesla
Apple ING Groep Apple
Aptorum Tesla Amazon
Yunji Volkswagen Rolls-Royce
GreenTree Hospitality Group Diebold Nixdorf Microsoft