La începutul acestei luni, compania rusă de stat Aeroflot a suspendat zborurile diviziei sale low-cost, Dobrolet, din cauza sancţiunilor impuse de UE ca răspuns la actuala criză din Ucraina. Destinaţiile acestei divizii includeau Simferopol, capitala regională a regiunii Crimeea, care a fost anexată de Rusia în martie.

'Înfiinţarea unei companii aeriene care să asigure o legătură regulată cu Crimeea şi să utilizeze avioane ruseşti este pe agenda guvernului', scrie vicepremierul rus Dmitri Rogozin pe contul său de Twitter. 'În prezent, guvernul rus studiază posibilitatea creşterii producţiei de avioane regionale ruseşti, precum Ilyushin-114' , continuă Rogozin.

În prezent, peninsula Crimeea este deservită în continuare de compania aeriană rusă S7 şi de către Orenair, o altă filială a Aeroflot, Orenair, caer utilizează avioane produse de grupul american Boeing.

Rusia este afectată în prezent de sancţiunile Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina. Printre sancţiunile impuse companiilor ruseşti din sectorul bancar, energetic, militar se numără şi cele referitoare la achiziţionarea de material şi bunuri europene cu utilizare în domeniul militar şi civil. AGERPRES