'Economia Rusiei poate suferi pierderi de ordinul a 40 miliarde de dolari pe an din cauza sancţiunilor geopolitice şi 90-100 de miliarde de dolari pe an din cauza scăderii cu 30% a preţului la petrol', a indicat ministrul rus.

Preşedintele rus Vladimir Putin declara duminică într-un interviu pentru aceeaşi agenţie de presă că sancţiunile occidentale şi actuala scădere a preţului la petrol pe piaţa mondială nu vor avea efecte catastrofale pentru economia rusă.

Pe de altă parte, noul ambasador american la Moscova, John Tefft a declarat într-un interviu acordat cotidianului rus Kommersant, că NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, întrucât blocul nord-atlantic este o alianţă defensivă.

"Nu consider că NATO reprezintă o ameninţare pentru Rusia. Ştiu că în Rusia unii cred contrariul, dar NATO este o alianţă defensivă", a afirmat ambasadorul american, care şi-a prezentat săptămâna trecută scrisorile de acreditare preşedintelui rus Vladimir Putin.

În acelaşi timp, John Trefft a respins acuzaţiile Moscovei precum şi opiniile unor experţi americani, conform cărora criza din Ucraina a fost provocată de Occident şi de apropierea NATO de frontierele ruse, subliniind că extinderea Alianţei Nord-Atlantice a contribuit la consolidarea securităţii în Europa, ceea ce, în opinia sa, este şi în beneficiul Rusiei.