"Acestea vor fi negocieri informale şi se vor desfăşura într-o ţară din Europa occidentală şi suntem dispuşi la un dialog serios şi constructiv", a afirmat Zurab Abaşidze, reprezentantul special al guvernului de la Tbilisi pentru relaţiile cu Rusia. El nu a precizat însă şi cine va reprezenta ţara sa la tratativele al căror obiectiv este reluarea legăturilor dintre cele două state, relaţiile lor diplomatice fiind întrerupte după conflictul din anul 2008.

La rândul său, ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi-a manifestat cu o zi în urmă interesul de a discuta cu reprezentantul georgian, exprimându-şi speranţa că "această reuniune va clarifica ceva". Noul premier georgian, Bidzina Ivanişvili, liderul coaliţiei de opoziţie învingătoare în alegerile legislative din luna octombrie, a declarat de mai multe ori că restabilirea relaţiilor cu Rusia "este necesară, dar foarte complicată".
Autorităţile de la Tbilisi au avertizat că reluarea şi normalizarea legăturilor cu Moscova este imposibilă atât timp cât Rusia continuă să ocupe teritoriile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud şi menţine ambasade în acestea.
Sursa: Agerpres