Ucraina are şansa de a adopta schimbări pozitive care să aducă beneficii întregii societăţi, spune o declaraţie a ministerului rus de externe, aceasta fiind prima reacţie a Rusiei la primele rezultate ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

„Ucraina poate realiza o resetare nu prin mutarea banilor dintr-un buzunar în altul, ci una reală, bazată pe recunoaşterea necesităţii de a uni oamenii nu prin forţă, ci prin dezvoltarea agendei naţionale”, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt Maria Zaharova de pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Zaharova a mai spus că mulţi ucraineni din zonele de conflict, unde trăiesc separatişti, nu au putut să voteze la aceste alegeri.

Conducerea Ucrainei, a sugerat Zaharova, nu ar trebui să „blocheze milioane din propriii săi cetăţeni să voteze”, potrivit declaraţiei postate pe reţeaua de socializare.

Vice-ministrul rus al afacerilor externe, Grigore Karasin, a spus pentru agenţia de presă rusă Ria Novosti că victoria clară a candidatului Volodimir Zelenski în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina demonstrează că ucrainenii „au votat pentru schimbare”. Acesta a adăugat că „noul guvern al ţării trebuie să înţeleagă şi să realizeze speranţelor alegătorilor”.

Vladimir Zelenski, comediantul despre care se spune că este manipulat de oligarhi cu afiniătiți pentru Rusia, a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina. Scorul obținut de el este absolut și arată că influența Rusiei în țara vecină României devine din ce în ce mai mare.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski se clasează pe primul loc cu 73% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, devansându-l pe preşedintele în funcţie, Petro Poroşenko, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.