Informaţia este confirmată şi de AFP, care citează un responsabil american. 'Ruşii ne-au anunţat înainte că vor începe loviturile', a declarat acest responsabil din domeniul apărării.

Potrivit unui alt oficial citat de AFP, ambasada rusă la Bagdad a anunţat ambasada americană că ruşii 'vor începe misiunile aeriene împotriva organizaţiei Statul Islamic (SI) miercuri'.

Ambasada rusă 'a mai solicitat ca avioanele americane să evite spaţiul aerian sirian în timpul acestor misiuni', a spus el. Acest demers 'nu pare să indice un rol foarte constructiv' al Rusiei în Siria, dar acest lucru 'nu va afecta în niciun mod operaţiunile noastre', a adăugat oficialul american.

Cei doi responsabili americani nu au putut preciza care a fost impactul bombardamentului rus, nici cine a fost vizat în mod exact. Totuşi, un oficial american citat de Reuters susţine că loviturile aeriene ruse în Siria nu par să vizeze poziţii ale SI şi că acestea s-ar putea extinde şi în alte zone în afară de Homs.

Oficialul a mai precizat că avioanele coaliţiei conduse de SUA continuă să zboare în Siria în ciuda avertismentului rus să elibereze spaţiul aerian. SUA se află în fruntea unei coaliţii internaţionale care lansează lovituri aeriene asupra poziţiilor grupării Statul Islamic în Siria şi Irak.AGERPRES