Rusia a fost atacată. Multiple victime la Belgorod

14 persoane au pierdut viața și 108 au fost rănite într-un incident provocat de forțele ucrainene la Belgorod. Orașul rusesc este situat aproape de frontiera.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență spune că atacul nu va trece nepedepsit. Acest eveniment survine după ce cu o zi înainte, Moscova a efectuat cel mai extins atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului. Acesta s-a soldat cu moartea a 39 de persoane, conform celui mai recent bilanț.

Conform celor mai recente informații, Ministerul rus pentru Situații de Urgență a raportat că 12 adulți și doi copii au pierdut viața la Belgorod. De asemenea, 108 persoane, printre care 15 copii, au fost rănite, conform unui anunț publicat pe Telegram.

Dmitri Peskov a spus că liderul de la Kremlin a aflat despre atacuri, arată presa rusă. Pe fond, Guvernul de la Moscova a afirmat că atacul asupra Belgorodului nu va rămâne „nepedepsit”, atribuind direct responsabilitatea armatei ucrainene.

Zeci de persoane au decedat, iar alte zeci au fost rănite

Potrivit unui raport anterior, se arăta că zece persoane au decedat la Belgorod, printre care și un copil, iar 45 de persoane au fost rănite. Atacurile ucrainene s-au concentrat asupra centrului orașului Belgorod, iar guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că o zonă rezidențială a fost afectată. El i-a îndemnat pe locuitori să se refugieze în adăposturile antiaeriene, în timp ce sirenele sunau în întregul oraș.

La fel ca și alte regiuni de frontieră ale Rusiei, Belgorod, situată în apropierea nordului Ucrainei, a fost afectată de bombardamente și atacuri cu drone pe parcursul întregului an, evenimente pe care autoritățile ruse le-au imputat Ucrainei.

Fotografii publicate de agenția de stat RIA au prezentat cel puțin trei vehicule în flăcări, în timp ce alte imagini distribuite pe internet arătau fum negru în creștere deasupra orașului.

Conform a doi rezidenți locali intervievati de Reuters, ei au observat rachete de apărare antiaeriană care se înalță în cer. Ele au fost urmate de:

  • explozii aeriene
  • alte explozii mai puternice

O sursă familiară cu Comitetul rus de Investigatii, citată de ziarul Kommersant, a afirmat că rachetele lansate dintr-un lansator multiplu din regiunea ucraineană Harkov au lovit:

  • un patinoar din piața centrală a Catedralei
  • un centru comercial
  • clădiri rezidențiale
  • o mașină
războiul din Ucraina
SURSA FOTO: Dreamstime

Kievul nu a comentat atacul

Până în prezent, Kievul nu a emis niciun comentariu. Ucraina rareori revendică responsabilitatea pentru atacuri în interiorul teritoriului rus.

Cu toate acestea, agenția de știri ucraineană RBC-Ucraina a citat surse care au declarat că forțele ucrainene au vizat obiective militare din Belgorod ca răspuns la bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene în ziua precedentă.

În urma declanșării celei mai ample acțiuni aeriene de către Rusia în timpul războiului, președintele ucrainean a comunicat că:

  • 39 de civili au fost uciși
  • aproximativ 160 au fost răniți în atacurile asupra orașelor și infrastructurii din Ucraina

Zelenski a adăugat că aproximativ 120 de localități au fost vizate de rachete și drone rusești. Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, numind această acțiune o „operațiune militară specială”.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a informat sâmbătă că un copil a fost pierdut în urma unor atacuri asupra unor „obiective civile” din două sate. El nu a specificat momentul în care au avut loc aceste atacuri.

În precedenta zi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile sale antiaeriene au interceptat și distrus 13 rachete ucrainene deasupra regiunii Belgorod. Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii, a menționat că o persoană a fost ucisă și patru au fost rănite în urma acestor atacuri. Totodată, Moscova a pretins că a eliminat 32 de drone ucrainene.