Rusia a doborât dronele ucrainene

Ministerul rus al Apărării din Rusia a anunțat că 32 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor Briansk, Oriol, Kursk și Moscova. Cu toate acestea, nu au fost furnizate informații cu privire la eventualele pagube sau victime. Ministerul a declarat că unitățile sale antiaeriene au distrus, de asemenea, 13 rachete ucrainene deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina.

Guvernatorul regional a confirmat decesul unei persoane și rănirea a patru altele în urma acestor incidente. Un comunicat al ministerului menționează că unitățile din regiunea Belgorod au contracarat „o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist”, reușind să doboare 13 rachete.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a confirmat că un bărbat a fost ucis după ce o casă a fost lovită. Alte patru persoane au fost rănite. Zece case particulare au suferit pagube. Alimentarea cu apă în orașul Belgorod a fost întreruptă. Forțele armate ucrainene au postat o înregistrare video pe Telegram cu ceea ce au descris ca fiind cerul deasupra Belgorodului, arătând cel puțin o clădire în flăcări.

În regiunea Briansk, guvernatorul Aleksandr Bogomaz a anunțat că șase drone au fost doborâte în ceea ce el a descris drept „încă un atac terorist ucrainean zădărnicit”. A precizat că nu au existat victime în acest caz.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că în cursul nopții au fost doborâte 32 de drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk, Oriol, Kursk și Moscova. Nu a furnizat informații cu privire la eventualele pagube sau victime.

Războiul va dura 5 ani

Altfel, Vladimir Putin i-ar fi spus omologului său chinez, Xi Jinping, că războiul din Ucraina va dura cinci ani. Afirmația ar fi fost făcută în martie 2023. În timpul vizitei lui Xi Jinping la Moscova. Atunci, Rusia se afla în război cu Ucraina de un an.

Publicația japoneză Nikkei a interpretat declarațiile lui Putin, în care menționează că Rusia „va lupta timp de cel puțin cinci ani”, ca o confirmare a convingerii că Moscova va obține victoria în cele din urmă. Potrivit sursei citate, este, totodată, un posibil avertisment către Xi pentru a nu schimba direcția politică pro-rusă a Chinei.

Nikkei a sugerat că declarațiile lui Putin către Xi Jinping aruncă îndoială asupra rapoartelor recente. Acestea indică o deschidere discretă către discuții de încetare a focului. Publicația sugerează că Putin ar putea crea o „iluzie” de căutare a păcii pentru a o utiliza în avantajul său în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024.

Nici Kremlinul, nici Beijingul nu au emis comentarii referitoare la informațiile prezentate de Nikkei. Nici nu au putut fi verificate independent, conform The Moscow Times.