Firmele Redevco România şi EMCT au decis încetarea acordului de joint venture în cadrul RRD (Romanian Retail Development), cu efect imediat.

Încetarea acordului de joint venture dintre Redevco România şi EMCT se datorează diferenţelor de opinie ale celor două părţi în evaluarea situaţiei de moment a pieţei şi a perspectivelor de business în acest context.

Redevco Group a decis să nu înceapă nici un alt proiect în România în zona de real estate în 2009, dar va continua dezvoltarea proiectului pe care îl derulează la Tulcea şi va explora noi oportunităţi de afaceri pe piaţa imobiliară locală.

Cele două companii vor continua să opereze ca identităţi independente şi au decis ca EMCT să preia activităţile Romanian Retail Development.

Joint venture-ul Romanian Retail Development a fost lansat în septembrie 2007.

Redevco, parte a Cofra Holding, operează şi dezvoltă unul dintre cele mai mari portofolii de imobiliare  din Europa, însumând peste 800 de proprietăţi evaluate la aproximativ 7,2 miliarde de euro.

EMCT se află pe piaţa din România din 1998 şi a dezvoltat proiecte pentru Carrefour, Bricostore, Cora, Baumax, Mobexpert şi Media Galaxy.