Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 89 de ani, a fost vaccinat anti-COVID-19 în Marea Britanie la cabinetul medicului său, se arată într-un comunicat publicat vineri în numele său, relatează Reuters.

„El ar dori să le mulţumească angajaţilor din prima linie şi personalului NHS (Serviciul Public de Sănătate din Marea Britanie) care au muncit atât de mult pe tot parcursul pandemiei şi oamenilor de ştiinţă uimitori care au făcut posibil acest vaccin„, se precizează în comunicat.

Murdoch a primit un telefon de medicul său pentru a-l anunţa că este eligibil pentru vaccinare. El se află în izolare în Marea Britanie încă din vară, alături de soţia sa Jerry Hall Murdoch.

Cine este Rupert Murdoch

Rupert Murdoch s-a născut în 1931, în Melbourne, și este un om de afaceri american de origine australiană, care deține imperiul media News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume. Imperiul său de televiziune prin satelit se extinde pe întreg globul, iar ziarele pe care le deține sunt extrem de influente.

Vaccinarea în Marea Britanie

Demararea campaniei de vaccinare a populației din Marea Britanie cu noul vaccin BioNTech-Pfizer a fost marcată de raportarea a două reacţii adverse de tip anafilactic, care au necesitat monitorizare medicală.

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale din Marea Britanie (MHRA) a recomandat însă ca persoanele cu antecedente alergice (fie ele alimentare sau medicamentoase) să evite vaccinarea. Așadar, reacțiile anafilactice survin în contextul unui teren personal preexistent și sunt reacții adverse care, deși sunt cunoscute în cazul tuturor vaccinurilor, sunt rare și nu reprezintă un efect advers cu care să se confrunte majoritatea persoanelor care se vaccinează. Doar două persoane din zecile de mii cărora li s-a administrat Vaccinul Pfizer-BioNTech în Marea Britanie au avut o astfel de reacție alergică.