“Am renunțat de ani de zile să mai acord încredere acestui guvern. De ani de zile fac apel pentru încetarea schemelor de corupție, care astăzi ies la suprafață. Dacă eu aș fi condus Bulgaria, nu s-ar fi furat. De când o conduce Borisov, mortalitatea crește, iar Bulgaria a pierdut 600.000 de oameni.

E nedemn ca cineva să își atribuie realizările medicilor bulgari. Cu atât de mulți politologi, sociologi, jurnaliști, angajați pentru a-l elogia pe premier, nu văd care mai e sensul să se laude singur”, a spus Rumen Radev, în localitatea Elin Pelin, marți.

Sâmbătă, Boiko Borisov a declarat: “Voi aveți mare noroc că noi suntem la guvernare, aveți o șansă rară că sunt eu cu colegii mei. Dacă ar fi fost colegul Radev, ar fi acționat ca Putin și Boris Johnson și ar fi murit oameni…”

Într-un comentariu privind protestele, șeful statului a spus marți că bulgarii protestează, își apără drepturile prin mijloace legale, iar organele de aplicare a legii trebuie să respecte aceste drepturi. El a anunțat că este inadmisibil să se colecteze date cu caracter personal ale cetățenilor care au protestat pașnic. Întrebat despre protestul în care i se cere demisia, Potrivit publicaţiei Dnevnik, președintele Radev a spus: “Comparați cele două proteste și nu are sens să mai vorbim”.