Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul care face minuni. Toți care trec printr-o suferință trebuie să o rostească

Ziua de 7 ianuarie este una dintre cele mai importante în calendarul ortodox. Creștin ortodocșii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Ioan Botezătorul. În acest moment marcat cu cruce roșie, creștinii ortodocși rostesc una dintre cele mai puternice rugăciuni. Este o rugăciune despre care că face minuni dacă este rostită la vreme de boală.

Sfântul Proroc Ioan Botezătorul proroceşte venirea lui Iisus Hristos, ÎL botează şi ÎL prezintă oamenilor drept Mesia. Acest sfânt este cunoscut în Biblie ca fiind vărul după trup al Mântuitorului Iisus Hristos. S-a născut în familia preotului Zaharia. Mama sa, Elisabeta, era rudă cu Sfânta Fecioară Maria. Din Evanghelie aflăm că Sfântul Ioan Botezătorul a fost decapitat de Irod, la cererea Irodiadei. Biserica Creștină îl cinstește ca pe cel mai mare dintre sfinți.

Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul care face minuni

În această zi sfântă, clericii ne sfătuiesc să spunem o rugăciune specială, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

„Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale.

Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin!”

Rugăciunea către Sf. Ioan Botezătorul care face minuni. Toți care trec printr-o suferință trebuie să o rostească